Zo goed is skeeleren voor je lichaam

De afgelopen tijd zag ik dat er een heleboel mensen hun skeelers uit de kast hadden getrokken om buiten te gaan skeeleren. Heerlijk buiten een rondje skeeleren in de zon. Maar wat doet skeeleren nou precies voor je lichaam?

Ik ging op onderzoek uit. Zelf ben ik namelijk een fan van hardlopen en heb ik mijn skeelers al jaren niet meer aangeraakt. Het verbaasde mij hoeveel voordelen er bij skaten zijn.

  1. Skeeleren voor een goede conditie

Allereerst blijkt dat skeeleren een uitstekende manier is om aan je conditie te werken. Het kan heel intensief zijn: je legt al snel lange afstanden af in een pittig tempo.

  1. Calorieën verbranden

Skeeleren is een cardio vasculaire training, je hart zal harder moeten werken en je gaat meer calorieën verbranden. En wat blijkt, je verbrand bijna net zoveel calorieën als dat je gaat joggen. Om je een goed voorbeeld te geven: een vrouw van rond de 70 kg kan met een halfuur skeeleren zo’n 260 calorieën verbranden. Met een halfuur joggen verbrand je 298 calorieën als je ongeveer 8 kilometer per uur rent. Een prima alternatief dus als je je hardlooprondje even zat bent.

  1. Je traint verschillende spiergroepen

Tijdens het skeeleren moet je jezelf in balans houden. Hierbij train je dus een hoop spieren in je lichaam zoals je benen, billen, armen én buikspieren. Hoe lager je bij de grond zit hoe meer je je benen en billen traint. Overigens staat een rondje skeeleren gelijk aan de vele squats die vrouwen tegenwoordig uitvoeren om een mooie bilpartij te ontwikkelen.

  1. Goed voor je geest

Skeeleren is dus niet alleen goed voor je lichaam. Het zorgt ook voor een ontspanningsmoment. Lekker buitenlucht je hoofd leegmaken en alle stress van je dag (even) vergeten.

Nou ik ben overtuigd! De volgende keer ga ik een rondje skeeleren.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken