Mijn zeven gouden afvaltips

Ik merk het al aan de vragen die mensen mij om me heen stellen, het weer wordt lekkerder en iedereen wil toch in de zomer genieten van een slank figuur. De ene wil wellicht 2 kilo kwijt, de andere persoon wat meer. Belangrijk vind ik dat we toewerken naar een gezonde levensstijl. Daarom deel ik met jou graag mijn zeven gouden afvaltips!

Een gezonde geest voelt zich het lekkerst in een gezond lichaam. Ik help je om de juiste balans te vinden. Je hoeft er niet tegenop te kijken of ergens aan te beginnen waar je je niet prettig bij voelt. Dat is niet waar afvallen bij mij voor staat. Afvallen staat bij mij voor een periode waar je jezelf even op nummer één zet, waar je even tijd voor jezelf neemt en toewerkt naar je persoonlijke doel. Dankzij het PowerSlim programma, waarmee ik werk, verander je stap voor stap je leven zonder dat je inlevert op de kwaliteit ervan. We werken samen toe naar een gezonde, evenwichtige en slanke levensstijl terwijl je lekker blijft eten. Ik leer je hoe je niet terugvalt in oude gewoontes. En het mooie, je staat er niet alleen voor. Ik sta je met raad en daad bij.

Tip 1; De belangrijkste tip is eet minder koolhydraten, zoals brood, aardappelen, rijst en pasta. Laat bij het avond eten de koolhydraatbronnen achterwegen en neem wat meer vlees of vis en extra veel groenten. Koolhydraten zijn de eerste brandstof voor ons lichaam. Zolang er koolhydraten beschikbaar zijn, zal je lichaam minder snel geneigd zijn om vet te verbranden. Wanneer je minder dan 40 gram koolhydraten per dag eet, kom je in ketose (=vetverbranding). Hierdoor val je niet alleen sneller af, maar heb je ook minder last van een hongergevoel.

Tip 2; Honger jezelf vooral niet uit! Het probleem bij snel afvallen is vaak het feit dat we ons gaan uithongeren en ons lichaam niet van voldoende voedingsstoffen voorzien. In het begin vliegen de kilo’s eraf, maar op de lange termijn vliegen de kilo’s er veel harder weer aan. Ook is de kans veel kleiner dat je verleidingen kunt weerstaan als je honger hebt. Ga voor minimaal 5-6 eetmomenten per dag en minimaal 1000-1200 kcal per dag.

Tip 3; Vermijd suikers. In vele producten zitten onnodige suikers. Eet daarom geen bewerkte producten als sauzen uit pakjes, kant- en- klaar maaltijden, producten uit blik etc. Controleer altijd het etiket op de verpakking.

Tip 4; Snack gezond. Tussendoortjes nemen gedurende de dag is meer dan prima, echter de keuze die je maakt is alleen wel van belang. Kies als tussendoortje bijvoorbeeld een stuk fruit zoals watermeloen en vul dit eventueel aan met wat yoghurt of kwark.

Tip 5; Drink genoeg! En nee, helaas bedoel ik geen alcohol of frisdrank… maar water! Drink 2 liter water per dag. Frisdranken wekken door de zoetigheid vaak meer dorst op, veroorzaken door de suikers vaak een honger gevoel en leveren ontzettend veel onnodige calorieën.

Tip 6; Beweeg!!! Al is het maar 10 minuten per dag! Koop een springtouw, dans thuis op harde muziek, spring met je kids op de trampoline en houd vooral onze site in de gaten voor leuke trainingen die je ook thuis tussendoor kunt doen. Geen excuus meer!

Tip 7; Rust en slaap! Zorg dat je voldoende rust en ook voldoende slaapt. Rust en slaap hebben namelijk een positief effect op je afslankproces.

 

Wil je meer informatie of hulp bij je afslankproces? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via info@ki-lowroermond.nl

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken