Wortel- pompoensoep met linzen
Ik ben er gek op, een heerlijke warme kop soep voor tijdens de wintermaanden. Een flinke portie groenten en ook snel klaar te maken. Lekker als diner maar ook handig om de volgende dag als lunch mee naar het werk te nemen. Het recept heb ik daarom ook gebaseerd op 2 porties of 2 personen.
Dit heb je nodig:
- 1 middelgrote ui
- 1,5 teen knoflook
- 250 g winterpeen
- 225 g (half zakje ongeveer) pompoenblokjes
- 125 g gedroogde linzen
- 1/2 lepel ras el hanout
- handje verse koriander
- 600 ml water
- 1 tl olijfolie
Zo maak je het:
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de winterpeen in plakjes van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg vervolgens de knoflook, het ras el hanout, wintertenen en de pompoenblokjes toe en bak het geheel 5 minuten. Roer gedurende de 5 minuten het geheel door elkaar.
Voeg de linzen en water toe en laat het geheel op laag vuur 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Eventueel kun je het op smaak brengen met wat peper en zout.
Maak de soep af met wat verse koriander.