Wil jij de carnavalskilo’s kwijt raken? Mijn 6 tips!

Heel Roermond was afgelopen weekend weer versierd met de kleuren rood, geel en groen. Voor vele een van de leukste feesten. Verkleed de kroeg in en meezingen met alle liedjes. Tegenwoordig is het in het zuiden vijf dagen feest, vijf dagen alcohol en vaak ook vijf dagen ongezond eten. Een frietje tussen het stappen door en een vette hap in de ochtend bij de kater. Helaas is dit niet goed voor de lijn.

Vastentijd

Carnaval was oorspronkelijk een feest dat voor de vastentijd begon. Carnaval ofwel Carne vale betekent: vaarwel van het vlees. Het is gerelateerd aan de vastentijd van de katholieken. 40 dagen vóór Pasen beginnen de katholieken met vasten. Aswoensdag is de eerste vastendag.

Start vandaag met jouw gezonde eetpatroon!

Je hoeft niet te vasten of (tijdelijk) vaarwel te zeggen tegen vlees. Maar nu starten met jouw gezonde eetpatroon kan geen kwaad. Ik geef jouw tips om te starten met jouw gezonde levensstijl.

1. Let op jouw vochtinname

Ik denk dat je dit weekend genoeg gedronken hebt. Goed om dit vast te houden alleen vervangen we de alcohol dan door water. Tel eens hoeveel glazen water jij dagelijks drinkt. Een groot glas water bevat ongeveer 250 ml. Kom jij dagelijks uit op 1,5 of 2 liter?

2. Extra groente

Wellicht zal je afgelopen dagen te weinig groente hebben gegeten. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon bestaat uit veel groenten. Wij adviseren je om rond de 100 – 300 gram groente bij de lunch én het avondeten te nemen. Door te variëren met diverse groente krijg je verschillende essentiële voedingsstoffen binnen. Aan de kleur van de groenten kun je vaak zien welke voedingstoffen erin zitten.

3. Weinig koolhydraten, veel eiwitten

Het meest gedronken drankje tijdens de carnaval is toch wel bier! Een koolhydratenbommetje. Probeer een koolhydraatarm eetpatroon aan te nemen. In deze blog kun je lezen wat de voordelen zijn van een koolhydraatarm eetpatroon. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Dit geeft een hoger verzadigingsgevoel waardoor je geen last heb van vreetbuien en zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft.

Een koolhydraatarm eetpatroon aanleren? Ik help je er graag bij!

 

4. Plannen

Het helpt velen om een weekmenu samen te stellen. Welke avonden heb je weinig tijd? En wanneer heb je een lunch voor onderweg nodig? Door een weekmenu samen te stellen kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ervoor zorgen dat je alle boodschappen voor de aankomende week in huis hebt.

5. Kook dubbele porties

Kook een extra portie voor de dagen dat je laat thuis bent of geen tijd hebt om te koken. Want zijn het niet stiekem vaak de momenten dat je laat thuis bent en geen zin meer hebt om iets te koken dat je grijpt naar wat gemakkelijkst en ongezonds? Doordat je hier op voorbereid bent hoef je niet meer na te denken over wat je gaat eten en ben je verzekerd van een gezonde maaltijd.

6. Meer bewegen

Naast het feit dat beweging voor het verbranden van meer calorieën zorgt voel je je er ook een stuk beter door. Dit komt doordat de hersenen een geluksstofje aanmaken. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Neem ’s avonds na het eten of in het weekend een lekker frisse neus door een half uurtje te gaan wandelen. Wij adviseren om minstens 3 tot 4 keer in de week zo’n 30 minuten te bewegen.

 

Lukt jou dit niet alleen en heb je hulp nodig? Wil jij een stok achter de deur hebben om nu voor eens en altijd gedag te zeggen tegen de overtollige kilo’s?
Ik help je er graag bij! Lees in deze blog de voordelen van het hebben van een gewichtsconsulent/voedingscoach.

Hulp nodig bij afvallen?

Bel of mail voor een vrijblijvend en gratis intake-gesprek

 

 

 

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken