Weer op de gezonde tour na je vakantie

Inmiddels ben ik ook alweer een paar weken terug van mijn heerlijke reis door Maleisië. Inmiddels weer terug in Nederland, terug aan het werk en ook mijn regelmaat weer terugkregen heb is het tijd om die gezonde tour weer op te pakken. Misschien heb jij dit ook wel? Je hebt net een heerlijke vakantie achter de rug waar gezond eten en genoeg bewegen ook even op een laag pitje heeft gestaan. Je hebt je even laten gaan en nergens op gelet, het was ten slotte vakantie!
maar nu back to life, back to reality. Het is tijd dat je jezelf herpakt en weer op de gezonde tour gaat. Hoe doe je dat?

  1. Geniet van de regelmaat

Je vakantie is voorbij en het is makkelijker om je dag te plannen wanneer er weer een beetje regelmaat in zit. Het is goed voor je lichaam om structuur te hebben. Ga weer voor 6 eetmomenten per dag om je stofwisseling op peil te houden.
Bedenk van te voren weer wat je wilt eten deze dag, dat voorkomt dat je voor slechte gewoontes kiest. Maak voor jezelf dus een planning om na je vakantie weer te knallen. Kun je niet meteen weer de draad oppakken om wat voor reden dan ook? Geef jezelf de tijd. Kleine stapjes zijn óók stapjes. Je staat niet stil!

  1. Vermijd voedsel waar je niet vanaf kunt blijven

Wellicht heb je op vakantie je grenzen laten vervagen en iedere dag genoten van een alcoholisch drankje en wat zoute snacks erbij. Of kon je ook niet van die overheerlijke ijsjes afblijven. Belangrijk is dat je deze tijdelijke eetgewoontes niet omzet naar een nieuwe levensstijl. Na je vakantie kan het enorm moeilijk zijn om de draad weer op te pakken. Daarom is het belangrijk deze voedingsmiddelen te schrappen op je boodschappenlijstje en weer voor de verantwoorde alternatieven te kiezen. Tijdens mijn consulten heb je geleerd wat je als alternatief kunt kiezen.

  1. No more excuses!

Ik hoor ze maar al te vaak, de smoesjes. En ik kan mij er ook goed inkomen hoor, de vakantietijd is een lastige periode om je aan een gezond eetpatroon te houden. En zoals ik altijd tijdens mijn consulten zeg, “je mag ook zeker genieten!”. Maar nu de vakanties voorbij zijn pakken we de draad weer op en dat betekent geen smoesjes. Stel jezelf een doel wat je graag wilt behalen? Zijn dat de vakantiekilo’s kwijt raken of jezelf fitter voelen etc.? Ga er dan voor! Heb je daar hulp bij nodig dan kan je altijd contact met mij opnemen. Ik help je graag!

  1. Terugval?

Was je voor je vakantie goed bezig met het behalen van je doel en merk je dat dat doel verder uit het zicht is dan voor de vakantie? Dan is het tijd om weer iets strenger te zijn. Ben je aan het PowerSlimmen? Dan bepalen we samen wat we eraan gaan doen om je weer te motiveren naar het behalen van je doel. Ben je niet aan het PowerSlimmen? Roep een halt toe aan je oude gewoontes en stel voor jezelf vast hoeveel je mag schommelen in gewicht, voordat er serieus werk aan de winkel is. Ga alle tips hierboven nog eens langs en besluit of je ergens moet ingrijpen.

 

Heb jij hulp nodig bij het behalen van jouw doel? Neem dan contact met mij op via onderstaande button! Ik help je er graag bij!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken