Waarom is water drinken zo belangrijk voor je lichaam?

Wist je dat ruim 50% van je lichaam uit water bestaat? En dat we zonder water maar een paar dagen kunnen overleven? Water is, na zuurstof, één van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en vervult dagelijks vele belangrijke rollen. Het dient als bouwstof, transportmiddel, oplosmiddel, het houdt ons lichaam op temperatuur en heel belangrijk, het zorgt voor de afvoer van afvalstoffen tijdens het afvallen. Door de belangrijke functies is het dus belangrijk om voldoende te drinken. Makkelijk gezegd, maar niet altijd even gemakkelijk gedaan.

Hoeveel water heb je nodig?

Tijdens PowerSlim is het advies om 2 liter water per dag te drinken. Normaal gesproken drink je ongeveer 1,5 liter per dag, maar omdat je tijdens het afvallen extra vocht verliest is het advies verruimd naar 2 liter. Dit drink je naast het vocht dat je binnenkrijgt van bijvoorbeeld groente of soep. In de winter is het altijd lastig om voldoende water te drinken, het drinkt namelijk minder lekker weg dan een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom of glühwein. Of water het gaat winnen van deze lekkere dranken is de vraag, toch is water wel belangrijk en hiermee bespaar je een hoop calorieën. Hieronder een paar tips zodat je erop kunt letten of je wel genoeg water binnen krijgt!

  • Zet je dagelijkse hoeveelheid water vast klaar, bijvoorbeeld in kannen. Dit maakt visueel hoeveel dit is en hoeveel je nog ‘moet’ drinken die dag.
  • Begin de dag alvast met 1-3 glazen, in de nacht heeft je lichaam namelijk geen vocht binnen gekregen dus vul dat meteen maar aan.
  • Zet het alarm op je telefoon aan als je een slechte ‘drinker’ bent.
  • Als je veel onderweg bent zorg dan dat je voldoende bij je hebt. Sommigen vliegen altijd ’s morgens de deur uit zonder een druppel vocht bij zich te hebben en daar gaat het dan al mis.
  • Als je een smartphone hebt dan kun je ook een app downloaden om je waterinname bij te houden en die je herinneringen stuurt. Bijvoorbeeld water balans voor de Iphone.

Raak je een beetje uitgekeken op die saaie smaak van water? Natuurlijk kun je er ook iets aan toevoegen waardoor het een stuk lekkerder wordt! Tijdens fase 1 van PowerSlim mag je het volgende toevoegen aan je water:

• Plakjes komkommer
• Verse munt (ook lekker in de thee!)
• Schijfjes limoen of citroen

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken