Waarom zou ik kiezen voor een koolhydraatarm dieet?

Steeds vaker horen we dat een koolhydraatarm dieet op dit moment dé methode is om slanker en gezonder te worden. Maar om een gewenst resultaat te bereiken bij een koolhydraatarm voedingspatroon is het wel belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.

Daarom geef ik je hierbij 3 redenen waarom ik je adviseer om koolhydraatarm te eten:

Een koolhydraatarm dieet zorgt voor meer vetverbranding

Allereerst tonen wetenschappelijke studies aan dat je op lange termijn het beste op gewicht blijft als je minder koolhydraten en meer eiwitten eet. Zo gebruik je je vetreserves als energiebron terwijl je spiermassa behouden blijft. Helemaal geen koolhydraten eten is niet mogelijk én ook niet gezond. Het principe van het koolhydraatarme dieet is gebaseerd op het feit dat koolhydraten de eerste energiebron voor je lichaam is. Wanneer je minder dan ongeveer 40 gram koolhydraten per dag eet spreekt je lichaam je vetreserves aan om energie te krijgen. Het is wel belangrijk om tegelijkertijd voldoende eiwitten binnen te krijgen met je voeding ander gaat je lichaam naast vetten ook spiermassa afbreken. En je spieren zijn juist belangrijk om een goede stofwisseling te behouden.

Een koolhydraatarm dieet is gemakkelijker

In mijn praktijk zeg ik eigenlijk nooit dat mijn klanten op dieet zijn en laat ik ze al helemaal niet focussen op wat ze allemaal niet mogen eten, maar juist wat ze allemaal wél mogen eten. Een koolhydraatarm dieet vind ik meer dan alleen maar afvallen, het is een levensstijl die je je relatief makkelijk aan kan meten. Door net even anders te eten en bewust te worden van wat je eet, kun je koolhydraten makkelijk inwisselen voor goede alternatieven. Je valt hiermee op een veilige en gezonde manier af, maar belangrijker nog je leert hierdoor ook gemakkelijk hoe je dit gewicht voor de rest van je leven kan behouden.

Koolhydraatarm eten betekent minder honger

Het eten van koolhydraten heeft effect op de stijging van de bloedsuikerspiegel. Als koolhydraten eenmaal in je lichaam zijn worden deze verteerd en omgezet in glucose. De glucose komt vervolgens in het bloed terecht en hierdoor begint de bloedsuikerspiegel te stijgen. Na het stijgen van de bloedsuikerspiegel maakt de alvleesklier het hormoon insuline aan dat zorgt dat de suikers uit het bloed naar de cellen vervoerd kunnen worden. De bloedsuikerspiegel daalt dus weer. Hierdoor ervaar je een dip en ontstaat er opnieuw honger of lekkere trek. Als je een koolhydraatarm dieet volgt dan blijft de bloedsuikerspiegel veel stabieler, waardoor je weinig tot geen honger zult ervaren. Omdat je daarnaast voldoende andere voedingstoffen binnen krijgt (denk aan eiwitten) heb je altijd een verzadigd gevoel.

Naast deze 3 tips heb ik nog veel meer redenen waarom ik zo fan ben van koolhydraatarm eten; je krijgt veel meer energie, je voelt je lekkerder in je vel, je concentratievermogen zal sterk verbeteren etc.  Ik heb me in verschillende koolhydraatarme diëten verdiept toen ik besloot mijn praktijk Ki-low Roermond op te starten, maar ik sta volledig achter het programma van PowerSlim. De producten uit het assortiment zijn laag in koolhydraten en hoog in eiwitten en je eet zes keer op een dag. Zo is afvallen totaal geen straf.

Wil jij meer informatie over koolhydraatarm eten? Ik nodig je van harte uit voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken