Verbeter je Immuniteit met deze Top 10 Koolhydraatarme Groenten Boordevol Vitamine C

Vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur, is al lang geprezen om zijn gunstige effecten op ons immuunsysteem. Het is een in water oplosbare vitamine die bekend staat als een krachtige antioxidant en een bondgenoot van ons natuurlijke afweersysteem.

Je vindt vitamine C in overvloed in zowel groenten als fruit, hoewel sommige soorten meer van deze waardevolle voedingsstof bevatten dan andere. Als je jezelf afvraagt welke groenten je kunt toevoegen aan je koolhydraatarme dieet en tegelijkertijd je vitamine C-inname wilt verhogen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel deel ik een top 10 van koolhydraatarme groenten die rijk zijn aan vitamine C.

  1. Spruitjes Met maar liefst 150 mg vitamine C per 100 g, staan spruitjes bovenaan onze lijst. Hoewel hun bittere smaak sommige mensen afschrikt, kun je ze heerlijk bereiden door ze niet te lang te koken, bijvoorbeeld door te wokken, te stoven of in de oven. Probeer eens het recept voor verse zalm met spruitjes, broccoli en tomaat uit de oven voor inspiratie.
  2. Boerenkool Boerenkool bevat ongeveer 100 mg vitamine C per 100 g. Dit groene blad is nu in het seizoen en kan worden gebruikt in stamppotten, frittata’s en salades.
  3. Groene Paprika Groene paprika is een populaire groente en bevat maar liefst 71 mg vitamine C per 100 g. Je kunt het rauw eten of bereiden, en in fase 1 van het PS. food & lifestyle programma is groene paprika toegestaan.
  4. Rode Kool Rode kool is een wintergroente met 60 mg vitamine C per 100 g. Je kunt het rauw eten in een pokébowl, in een Mediterraan broodje met kip en avocado, of zelfs in combinatie met PS. food & lifestyle noodles en tofu voor warmere gerechten.
  5. Tuinkers Tuinkers heeft een pittige smaak en bevat 50 mg vitamine C per 100 g. In fase 1 van het programma kun je maar liefst 200 g tuinkers gebruiken, dus voeg gerust wat extra toe aan je salade.
  6. Broccoli Met 47 mg vitamine C per 100 g is broccoli een gezonde keuze het hele jaar door. Probeer het in gerechten zoals roerbakkip met broccoli en champignons.
  7. Spitskool Spitskool is veelzijdig en levert 36 mg vitamine C per 100 g. Je kunt het zowel rauw in salades als bereid bij wraps gebruiken.
  8. Raapstelen Tijdens april en mei zijn raapstelen op hun best en bevatten ze 35 mg vitamine C per 100 g. Probeer ze in een lentestamppotje met raapstelen.
  9. Snijbiet Snijbiet lijkt op een combinatie van spinazie en rode biet en bevat 35 mg vitamine C per 100 g. Het is een veelzijdige groente die zowel rauw als bereid kan worden gegeten.
  10. Groene Kool Groene kool of savooiekool is bijna het hele jaar door verkrijgbaar en bevat 30 mg vitamine C per 100 g. Probeer eens savooiekoolrolletjes met zalm voor een smakelijk gerecht.

 

Hier is een samenvattende tabel van de vitamine C-gehaltes in onze top 10 groenten:

Groente Vitamine C per 100 g
Spruitjes 150 mg
Boerenkool 100 mg
Groene Paprika 71 mg
Rode Kool 60 mg
Tuinkers 50 mg
Broccoli 47 mg
Spitskool 36 mg
Raapstelen 35 mg
Snijbiet 35 mg
Groene Kool 30 mg

 

Met deze heerlijke en voedzame groenten kun je je vitamine C-inname verhogen terwijl je trouw blijft aan je koolhydraatarme levensstijl. Geniet van de smaken en voordelen die deze groenten te bieden hebben!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken