Vegetarisch dagmenu ‘Woensdag’
De week is weer doormidden, het is woensdag! Heb jij de afgelopen twee dagen al meegedaan aan de week zonder vlees? Bevalt het je een beetje?
Vandaag weer een nieuw vegetarisch dagmenu.
ONTBIJT
Je kunt kiezen tussen het PowerSlim witbrood en het PowerSlim sesamlijnzaadbrood als je aan het PowerSlimmen bent. Besmeer vervolgens het ene sneetje met de 3 tl PowerSlim pindakaas en het andere sneetje dun met de sambal. Beleg met wat plakjes komkommer en snijd schuin doormidden. Serveer de plakjes komkommer, die je eventueel over hebt, apart.
Ben je niet aan het PowerSlimmen. Kies dan voor volkoren boterhammen met 100% pindakaas.
TUSSENDOOR
Hierin zijn alle PowerSlim tussendoortjes toegestaan. Je mag variëren natuurlijk! Wanneer je je gewicht wilt behouden en niet meer hoeft af te vallen zet ik hier 3 verantwoorde tussendoortjes neer. Wanneer je het PowerSlim programma volgt zullen onderstaande tussendoortjes te weinig eiwitten leveren of te veel koolhydraten/calorieën.
3 opties voor een koolhydraatarm tussendoortje:
- 1 gekookt ei met een snufje zout eroverheen
- Een handje walnoten
- Pindakaas met bleekselderij
Meer koolhydraatarme tussendoortjes? Bekijk dan het vegetarisch dagmenu ‘Dinsdag’
LUNCH
Ingrediënten:
PowerSlim witbrood
1 ei, scrambled
1/4 avocado
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Prak de avocado met behulp van een vork. Beleg de sneetjes brood achtereenvolgens met de avocado, ei en de plakjes radijs. Breng op smaak met peper en zout.
Ben je niet aan het PowerSlimmen? Kies dan voor volkoren crackers of koolhydraatarm brood.
DINER
Ingrediënten:
2 portobello champignons, gewassen en steeltjes verwijderd
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
120 g tofu, gekookt (goed uit laten lekken en droogdeppen) en in dunne plakken gesneden
1 tomaat, in plakken gesneden
IJsbergsla
Kruiden, zoals basilicum, oregano, peterselie en paprikapoeder
Zout
Peper
Bereidingswijze:
Meng 1 eetlepel olie en rode wijnazijn in een kom. Druk de paddenstoelen, met de open kant in het mengsel. Verwarm de andere eetlepel olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Kruid de dunne plakken tofu en bak deze aan beide kanten totdat de tofu zacht is. Gebruik de portobello als broodje en beleg deze met de tofu, tomaat, en sla. Bestrooi met de kruiden en breng naar wens op smaak met peper en zout.