Tortizza met rauwe ham en spinazie

Fase 1A/1B

Wist je dat je van de PowerSlim wrap ook een heerlijke pizza kan maken?  Wel de smaak, maar niet het volle gevoel van een pizza. Je kunt ze divers beleggen. Ik koos dit keer voor een variant van rauwe ham en spinazie.

 

Ingrediënten:

  • 1 PowerSlim wrap
  • 3 plakjes rauwe ham
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 tomaat
  • 30 g spinazie
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • ¼ kleine rode ui
  • 3 olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een kruisje op de onderkant van de tomaat en blancheer 1 minuut in kokend water. Doe de tomaat daarna in ijswater totdat die afgekoeld is en trek het velletje eraf. Snijd in stukjes en meng de knoflook. Pureer met de staafmixer tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de wrap hiermee en beleg met de rauwe ham, olijven, ringen rode ui en de kruidenkaas. Besprenkel met het citroensap en schuif de tortizza circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de tortizza uit de oven en verdeel wat spinazieblaadjes over de pizza. Maak een minisalade van de spinazie die je over hebt en maak eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, een drupje citroensap en peper en zout.

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken