Tips voor een verantwoorde Valentijn

Vandaag is het 14 februari, de dag van de liefde, Valentijnsdag. Sommige vinden het commerciële onzin, andere mannen en vrouwen vinden het leuk om elkaar op deze dag te verrassen. Als ik Google op meest populaire Valentijn cadeaus staat op nummer 1 chocolade (oh nee!) en op nummer 2 uit eten. Is dit weer een feestdag die een minder gezond tintje heeft gekregen? Liefde gaat immers door de maag, zeggen ze toch? Gelukkig in mijn nieuwe blog tips voor een verantwoorde Valentijnsdag!

Is jouw Valentijn op dieet?

Ben je zelf of is jouw partner op dieet en weet je daardoor niet zo goed wat je nou met Valentijnsdag aan moet? Maak er dan een gezonde Valentijnsdag van! Heb je al gemerkt dat het buiten heerlijk zonnig is en dat de temperaturen aan het toe nemen zijn? Maak dan een romantische wandeling met je partner. Goed voor de lijn en natuurlijk romantisch! Daarna kun je samen aan de slag in de keuken. Een avondje met zijn tweetjes, samen in de keuken of je kan natuurlijk je geliefde verassen met een romantisch diner. Maak gerechten met een vleugje romantiek.
Wat dacht je van Oesters of een heerlijk tapasavondje. Gambaspiesjes, gehaktballetjes van tartaar, pittige kipspiesjes of gevulde eitjes allemaal past dit binnen een verantwoord eetpatroon. Als groente kun je bijvoorbeeld denken aan gemarineerde champignons met olijfolie en knoflook, belegde komkommer met roomkaas light en tomaatjes uit de oven gevuld met verse geitenkaas.

Klinkt dit niet al heerlijk? Er zijn dus genoeg mogelijkheden. Op deze manier eet je gezond, wordt je niet verleid door de menukaart van een restaurant en bouw je een band op door gezellig samen te koken.

Toch uit eten?

Denk je nu, “ Ja fijn, deze tips maar ik heb mijn reservering in het restaurant al gemaakt!”. Geen probleem, dat kan gewoon! Ben je aan het PowerSlimmen laat mij dan de menukaart zien en dan bespreken we die even door. Ben je niet aan het PowerSlimmen maar wil je wel een beetje opletten?

Dit zijn eventuele verantwoorde voorgerechten:

  • Een salade met kip, vlees of vis is een goede keuze
  • Heldere soep (niet gebonden met bloem) kun je gerust nemen
  • Rundercarpaccio zonder pijnboompitten en vitello tonato, het kan gewoon
  • Let op met dressings, croutons, kaas, spekjes en pijnboompitten
  • Ga voor een eiwitrijk voorgerecht, want eiwit verzadigt. Als je je voorafje dus slim kiest, zal je minder eten van het hoofdgerecht.

 

Bij het hoofdgerecht kun je het beste kiezen voor gegrilde, gebakken of gestoomde vis of vlees met groenten. Vermijd bijgerechten als pasta, aardappelen, rijst, brood en friet.

 

De nagerechten bevatten meestal erg veel koolhydraten. Kies daarom voor een kop koffie of thee om het diner mee af te sluiten.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken