Thai­se bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

Fase 1

Dit heb je nodig voor 2 porties

1/2 rode ui
20 g verse koriander
1½ cm verse gember
½ verse rode peper
½ limoen
200 g rundertartaar
½ el vissaus
½ el zonnebloemolie
1½ tl sesamolie
1 komkommer
½ kropje babyromainesla
2 el zoete chilisaus 0% (verkrijgbaar bij de action)

Zo maak je het

Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de salade-ui, de helft van de koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het tartaar. Breng op smaak met de vissaus.
Maak ovale burgers van het tartaar. Verhit de zonnebloemolie en ⅓ van de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
Schil de komkommers, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de rest van de ui en de koriander.
Maak van een paar blaadjes sla een ‘broodje’ en leg er een burger op. Besprenkel met de chilisaus. Leg er ook een paar blaadjes sla op. Herhaal met de rest van de sla en de burgers. Serveer met de komkommersalade.

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken