Sushi omelet wrap met avocado

Zelf ben ik een groot liefhebber van sushi, maar helaas is dit niet koolhydraatarm, te duur en natuurlijk te veel werk. Gelukkig heb ik een heerlijk recept bedacht voor een koolhydraatarme lunch dat gezond, voedzaam en zeer eenvoudig is; namelijk sushi omelet wrap met avocado. Ze zijn heerlijk als koude lunch, dus makkelijk om mee te nemen naar je werk. De sushi omelet wraps met avocado zijn geschikt vanaf Fase 2A. Je kunt met dit recept zelf ook allerlei verschillende varianten mee maken, bijvoorbeeld door in plaats van avocado een plak zalm te gebruiken, rauwe groente of tonijn. Ik vind dit recept een enorme verwennerij. En het is ook zeer geschikt als leuk hapje op een feestje.

Ingrediënten voor 2 stuks:

  • 3 eieren
  • scheutje olijfolie
  • 1 kleine avocado
  • 2 nori vellen
  • 2 eetlepels (zwart) sesamzaad
  • optioneel: citroensap, kruiden naar smaak (kurkuma, chili, zout, peper etc,)

Bereidingswijze:

Kluts in een kommetje de 3 eieren en voeg daar kruiden naar smaak aan toe. Verwarm een kleine koekenpan met olijfolie en laat de helft van het eimengsel erin glijden zodat de hele pan bedekt is met het eimengsel. Draai de omelet na kort bakken even om. Gaar kort aan de andere zijde en haal uit de pan. Bak de 2e omelet. Tip: bak niet een te dikke omelet want dan worden ze moeilijk oprolbaar. Leg de omelet op een vel nori. Snijd de avocado in plakjes en leg ze onder elkaar aan een zijkant van de omelet.  Strooi daar het sesamzaad overheen. Rol de norivellen met omelet en avocado stevig op.

 

 

 

 

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken