Spaghetti bolognaise

Op wereld pasta dag maak ik deze heerlijke spaghetti bolognaise. Dit recept is geschikt voor iedereen die zijn gewicht ‘lekker in Balans’ wilt houden (fase 3 voor de Ki-lowwers).

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 portie (50 g) PowerSlim Balance spaghetti (Deze koolhydraatarme spaghetti is te koop in mijn praktijk, e-mail mij voor meer informatie)
50 g mager rundergehakt
150 g tomaten in kwarten
½ paprika in blokjes
½ ui, gesnipperd
1 el parmezaanse kaas, geraspt
1 teen knoflook, geperst
1 el Italiaanse kruiden
Verse basilicum
Peper
Zout

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin het gehakt rul. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de paprika toe en bak mee. Pureer 100 gram tomaten met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout en voeg toe aan het gehaktmengsel. Meng de overige tomaat door het mengsel en verwarm kort. Serveer met verse basilicum en de geraspte kaas.
Tip: ook lekker met vegetarisch gehakt in plaats van mager rundergehakt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken