Solar survivalgids

Aankomend weekend staat in Roermond het Solarfestival voor de deur. Een heerlijk weekend vol muziek, dansen en natuurlijk ook eten en drinken. De laatste jaren zijn de verschillende eetgelegenheden op festivals en events flink toegenomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel krijgen uit een leuke omgebouwde retro caravan: van wafels tot broodjes frikandel en van pulled pork tot churros met poedersuiker. En niet te vergeten het grote aanbod van zoete drankjes en alcohol. Daar sta je dan met al je goede bedoelingen en het ruikt allemaal even heerlijk…. Wat doe je dan?

Drinken

Het beste is natuurlijk om water te drinken. Met veel andere dranken krijg je namelijk ‘ongemerkt’ veel calorieën en snelle suikers binnen en dit wil (en moet je tijdens het PowerSlimmen) je natuurlijk vermijden.  Om af te wisselen kun je gerust een glaasje light frisdrank nemen, zoals Crystal Clear of Cola light.

Het kan ook zijn dat je een festival associeert met een alcoholische versnapering. Het beste is natuurlijk om geen alcohol te nemen. Mocht je de behoefte echt niet kunnen weerstaan kies dan één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal drankjes op een rij; Prossecco, Cava, Champagne, witte droge wijn, wodka en Bacardi puur in combinatie met Cola light. Deze drankjes zorgen ervoor dat je bij een koolhydraatarm dieet als PowerSlim niet uit ketose oftewel vetverbranding gaat, zolang je het wel bij ééntje houdt. Maar let op; alcohol levert wel extra calorieën en wordt in je lichaam gezien als een gifstof. Je vetverbranding zal daardoor langzamer gaan, omdat eerst de alcohol uit je lichaam moet. Tevens tikt alcohol gedurende je afslankproces veel harder aan, dus drink zeker niet te veel. Hou het echt bij een glaasje en zorg dat je voldoende water drinkt.

 

Eten

De meeste mensen gaan rond het middaguur richting het Solarfestival.  Zorg dat voldoende en eiwitrijk gegeten hebt zodat je voorlopig even vooruit kunt. Meestal heb je zoveel plezier en ben je lekker aan het dansen en vergeet je, ook mede door het mooie weer, helemaal de tijd. Vaak is het dus ineens erg laat geworden en begint je maag flink te knorren. Dan komt het moeilijke moment; je begeeft je naar het gedeelte met alle eetgelegenheden. Het lijkt wel of ieder jaar er meer eettentjes bijkomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar van pizza tot spaghetti tot broodje falafel. Gelukkig wordt het eten op festivals steeds luxer en lekkerder en is de keuze voor iets verantwoords iets makkelijker. Gezond eten is immers een trend. Kies voor een heerlijk gegrild stukje vlees of vis, bijvoorbeeld een heerlijke spies van kip of rundvlees.

Ook hier geldt: laat brood achterwege en als je niet zonder saus kunt kies dan mosterd, mayonaise of knoflooksaus. Geen ketchup, curry of andere rode saus.

Bewegen

Dansen is calorieën verbranden en al helemaal in het zonnetje, dus laat je helemaal gaan

Woon je redelijk dicht bij het Solar terrein? Ga dan op de fiets of voet.

En niet geheel onbelangrijk: heb lol, geniet van het moment! Je zult waarschijnlijk niet eens honger hebben door al die afleiding. Ik wens je in ieder geval een heerlijke tijd toe, lach, dans, struin en geniet!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken