Snacken in de avond, hoe ga je er mee om?

Ik geef toe; een van de moeilijkste momenten zijn bij mij de avonden. Gezellig op de bank een serie of film kijken, ja daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Gelukkig ben ik niet alleen hierin. Voor veel mensen zijn de avonden en weekenden een lastig moment. Je ligt languit op de bank voor de tv en hebt zin in iets lekkers. Zonde natuurlijk als je de hele dag goed je best hebt gedaan en je je ’s avonds vergrijpt aan al dat lekkers. Toch moet je af en toe jezelf kunnen belonen met iets, wij geven je een aantal tips om op een verantwoorde manier te genieten van het begin van je weekend!

Voorpret

Genieten zit hem in kleine dingen, maar ook in de voorbereiding daarvan zodat je je er alvast op kunt verheugen. Door je in de ochtend al voor te bereiden op de avond zorgt dit voor voorpret en voor meer ontspanning. Kies dus nu al een lekkere film uit voor vanavond of dat ene superleuke tv-programma en leg je allerfijnste huispak klaar.

Iets lekkers voor de buis

Natuurlijk weet ik ook dat belonen in de vorm van eten ook een veel voorkomend puntje is. Bedenk dus ook vast wat jouw lekkere PowerSlim snack gaat worden vanavond. Voor mij wordt dat de barbecue chips 🙂

Hierbij wat ideetjes:

  • Jouw toetje eet jij lekker in de avond op de bank. Klop een eiwit stijf en spatel dit door een van de desserts met een beetje vloeibare zoetstof, bijvoorbeeld Chocolade. Hmm chocolademousse!
  • Maak een lekker kopje koffie, snijd een reep in kleine, mooie stukjes en snoep ze op als bonbonnetjes.
  • Geen fan van koffie? Maak lekker de drank warme chocolade klaar en kruip lekker de bank op.
  • Zin in hartig? Lekker genieten van een van de knapperige zoutjes uit het starterspakket zoals de Smoky barbecue bitesCream onion snack of de Chili snack. Heerlijk in combinatie met een glas van je favoriete frisdrank (let op! Maximaal 1 kcal per 100 milliliter en niet meer drinken dan 330ml per dag. Bewaar hem dus voor vanavond).
  • Kan je niet kiezen uit alle opties? Dubbel genieten kan natuurlijk ook! Kies twee van de lekkerste snacks en neem van beide een halve portie. Bijvoorbeeld een klein kopje warme chocomel met een vanille wafel. Dan heb je de andere helft van de chocoladedrank en wafel nog over voor een ander moment.

En belangrijk, vergeet er vooral niet van te genieten!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken