Shakshuka
Op zoek naar een snel en makkelijk gerecht? Probeer dan eens dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst. Het is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus met heel veel groenten en kruiden. En lekker dat het is. Natuurlijk is het ook koolhydraatarm!
Ingrediënten
– 400 gram tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 rode paprika (geel of groen kan ook, als je wat meer kleur in je gerecht wilt én wat minder koolhydraten)
– 1 ui
– 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 flinke hand peterselie
– 3 eieren
– om het af te maken kun je wat feta kaas erover heen strooien.
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui. Snijd de paprika, de courgette en voeg samen met de knoflook toe en bak het ca. 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat het geheel op laag vuur even pruttelen. Hierna voeg je de kruiden toe.
Maak 3 kuiltjes in de pan en breek hierin de eieren (Je kunt de eieren ook los bakken en er ten slotte op leggen) Doe de deksel op de pan. Laat de eieren zo’n 4-6 minuten garen. Bestrooi de shakshuka met verbrokkelde feta en eventueel wat peterselie naar smaak.