Salade met groene asperges en geitenkaas
Fase 2C
Ingrediënten (1 persoon):
125 g groene asperges
50 g gekookte (rode) linzen of 15 g ongekookt
50 g zachte geitenkaas
1 handje rucola sla
0,5 bosui, gesnipperd
1 el olijfolie
1 tl citroensap
0.5 tl Dijon Mosterd
Bereidingswijze:
Was de groene asperges. Verwijder het houtige uiteinde. Snijd in klein stukjes van 0,5 cm en bewaar de kopjes apart. Spoel de linzen af.
Snijd de geitenkaas in stukjes. Neem een bord en leg de rucola en bosui erop. Vervolgens de linzen en de asperge stukjes op het bord. Strooi de asperge kopjes en stukjes geitenkaas erover.
Maak de dressing van olijfolie, citroensap en mosterd. Giet over de salade met groene asperges en geitenkaas. Serveer direct.