Salade biefstuk tagliata
Fase 2B
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 1
Ingrediënten
1 el Powerslim knoflook-kruidendressing
120 g biefstuk
50 g rucola
100 g trostomaatjes, gehalveerd
15 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 tl citroensap
Peper en zout
Bereidingswijze
Kruid de biefstuk met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de biefstuk circa 3 minuten aan beide zijden totdat deze de juiste gaarheid heeft bereikt. Bak de laatste minuut de geperste knoflook mee, maar let er op dat deze niet te donker wordt. Haal de biefstuk vervolgens uit de pan en laat, samen met de knoflook, 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Verdeel de rucola en de trostomaatjes over het bord. Haal vervolgens de biefstuk uit het aluminiumfolie en snijd deze in dunne plakken. Verdeel over de groentes en bestrooi de salade met Parmezaanse kaas. Besprenkel als laatste met een paar druppels citroensap en maak het af met de knoflook-kruidendressing.
Eet hier een stuk fruit bij om de maaltijd compleet te maken.
Tip: als je de Parmezaanse kaas achterwege laat en 50 g trostomaatjes neemt in plaats van 100 g, dan is het recept ook geschikt voor fase 1!
Voedingswaarde per portie
379 calorieën
5.8 gram koolhydraten
22.5 gram vet
36.7 gram eiwitten