Romige Champignonsoep met tijm

Met dit winterse weer geef ik je een makkelijk basisrecept voor vers gemaakte romige champignonsoep met champignons en een snufje tijm. Dit recept is geschikt vanaf fase 1A/1B van het PowerSlim programma. Let op dit is een bijgerecht.

Tip: Lekker met reepjes gerookte kip of geroosterd PowerSlim witbrood om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Dit heb je nodig:

  • 200 g (kastanje)champignons in plakjes
  • 200 ml tuinkruidenbouillon
  • 2 el kookroom light
  • 1 el olijfolie
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
  • Extra: staafmixer

En zo maak je het:

Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer een derde van de champignons eruit en pureer de rest van de soep met de staafmixer. Roer de rest van de champignons, tijm en de kookroom erdoor en laat goed warm worden. Garneer eventueel nog wat extra verse tijm.

Voedingswaarde:

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken