Risotto met gebakken zalm en groene asperges
Dit heb je nodig:
- 1 zakje PS. food & lifestyle sojarijst
- 1 tl PS. food & lifestyle kruidenbouillon (NIEUW)
- 50 g groene asperge
- 150 g champignons in stukjes
- 40 – 50 g zalmfilet
- ¼ witte ui, gesnipperd
- 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el roomkaas light
- 2 el olijfolie
- ½ envelopje saffraan (even oplossen in een beetje water) of 1 tl kerriepoeder
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Peper
- Zout
En zo maak je het:
Kook de rijst circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water met de kruidenbouillon. Kook ondertussen de groene asperges circa 3 minuten en spoel ze daarna direct af met koud water. Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 2-3 minuten mee. Doe de roomkaas erbij en laat even zacht worden. Giet de rijst af en doe deze bij de champignons, samen met de saffraan (of kerriepoeder) en de asperges. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten aan. Voeg de zalm toe en bak circa 2-3 minuten aan beide zijden. Breng op smaak met wat peper en zout en warm nog een paar minuten goed door.