Mini frittata met groene asperges, tomaat en feta
Heerlijke muffins geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma
Dit heb je nodig:
- 5 eieren
- 100 g aspergetips, in kleine stukken gesneden
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 100 g feta light, verkruimeld
- 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- ½ rode ui, gesnipperd
- 1 el roomboter
- 1 tl olijfolie
- 1 tl kerrie
- ½ tl kurkuma
- Peper
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.Verhit de roomboter in een kleine koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Vet een muffinvorm in met olijfolie. Doe de aspergestips en cherrytomaatjes in een muffinvorm. Klop de eieren los en meng met de feta. Breng op smaak met de kerrie, kurkuma en wat peper. Voeg het ei-mengsel samen met de ui en knoflook en verdeel het ei-mengsel over de vormpjes. Zet dit in de oven en bak ze ongeveer 25 minuten gaar.