Mijn zomertips voor buiten (de deur) eten

Heerlijk, de zomer komt eraan! Dat betekent niet alleen dat het langer licht is, maar ook zien we steeds vaker blauwe lucht en een stralend zonnetje. In de zomer eten we dan ook regelmatig op het terras, het balkon of in de achtertuin. Omdat we allemaal zo snel mogelijk een bikini- of zwembroek proof lichaam willen, geef ik je bij de frisse zomerstart ook tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Het is alleen een kwestie van de juiste keuze maken. Hierbij 6 praktische tips om verantwoorde keuzes te maken bij een lekker zomers dinertje zodat jij kan genieten zonder uit ketose te raken.

Tip 1:  Zorg dat je niet te veel honger hebt

Een hongergevoel leidt vaak tot onverstandige keuzes. Als je bij de buren gaat barbecueën of op het terras een hapje eet, dan kies je al snel voor koolhydraatrijke maaltijden. Om dit te voorkomen kun je het beste in de namiddag een PowerSlim tussendoortje nemen. Dit stilt de grootste honger waardoor je jouw hongergevoel onder controle hebt en je de verleiding tijdens het eten makkelijker kan weerstaan.

Tip 2:  Verantwoorde voorgerechten

Nemen jullie een voorgerecht? Er zijn genoeg verantwoorde keuzes. Ga voor een eiwitrijk voorgerecht, want eiwit verzadigt. Als je je voorafje dus slim kiest, zal je minder eten van het hoofdgerecht. Kies bijvoorbeeld voor een salade met kip. Mager vlees of vis is altijd een goede keuze. Ook kun je gerust een helder soepje nemen. Vaak staat er ook wel rundercarpaccio of vitello tonato op het menu. Let alleen op dat je geen vette dressings, croutons, kaas, spekjes en/of pijnboompitten nuttigt.

Tip 3:  Verantwoorde hoofdgerechten

Deze gang is makkelijker, het lijkt immers veel op de normale avondmaaltijd. Neem gegrilde, gebakken of gestoomde vis of vlees met groenten en vermijd bijgerechten als pasta, aardappelen, rijst, brood en friet.

Tip 4:  Verantwoorde nagerechten

Helaas zijn de meeste nagerechten niet toegestaan in de eerste fase van het PowerSlim programma. Vrijwel ieder dessert is zoet en bevat dus veel koolhydraten. Daarnaast bevatten desserts vaak ook veel calorieën. Wanneer je toch met gezelschap deze gang wilt voortzetten, breng dan van huis je favoriete PowerSlim snack mee, bijvoorbeeld de PowerSlim vanille wafels, en bestel er verse muntthee of een kop koffie bij.

Tip 5:  Verantwoorde dranken

Alcohol en frisdranken zijn ongezond. Ze leveren veel lege calorieën in de vorm van suiker. Neem in plaats daarvan dus water of thee, of bestel bij aanvang van het diner automatisch een fles water. Maak het water wat lekkerder door een schijfje citroen toe te voegen.

Tip 6:  Geniet!

De belangrijkste tip die ik je nog wil meegeven is: GENIET! Eet lekker rustig, kauw langzaam en geniet van het gezelschap en het heerlijke eten. Op deze manier heb je meer en langer plezier van hetgeen dat je eet. Je zult je daarna verzadigd voelen en niet het gevoel hebben dat je iets hebt gemist.

 

Wil jij ook voor de zomer afvallen?

Neem dan nu deel aan de Ki-low zomerweken en ontvang leuke cadeau’s, extra tips én korting!

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken