Marokkaanse kip met sperziebonen
Geschikt vanaf fase 2B van het PS. programma
Dit heb je nodig
- 120-150 g kipfilet
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ rode peper
- 2 el olijfolie
- 1 el ras el hanout
- 1 snufje zout
- 1 tl sinaasappelrasp
- 1 el Kikkomansojasaus
- 200 g sperzieboontjes
- Handje bosui
Zo maak je het
Doe de ui, knoflook, sinaasappelrasp, sojasaus en de rode peper in een schaal. Voeg vervolgens de olie, ras el hanout en zout toe. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer vervolgens alles goed door elkaar. Wrijf de kipfilet goed in met de marinade. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit 1 el olie in een braadpan en braad de kip eerst goudbruin. Zet vervolgens de kip 10-15 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten beetgaar. Serveer de kip met de sperzieboontjes. Maak af met een beetje bosui
Voedingswaarde
Energie | 520 Kcal |
Vet | 24,3 g |
Koolhydraten | 31,7 g |
Eiwitten | 36,5 g |