Marokkaanse kip met sperziebonen

Geschikt vanaf fase 2B van het PS. programma

Dit heb je nodig

  • 120-150 g kipfilet
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 snufje zout
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 1 el Kikkomansojasaus
  • 200 g sperzieboontjes
  • Handje bosui

Zo maak je het

Doe de ui, knoflook, sinaasappelrasp, sojasaus en de rode peper in een schaal. Voeg vervolgens de olie, ras el hanout en zout toe. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer vervolgens alles goed door elkaar. Wrijf de kipfilet goed in met de marinade. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit 1 el olie in een braadpan en braad de kip eerst goudbruin. Zet vervolgens de kip 10-15 minuten in de oven. Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten beetgaar. Serveer de kip met de sperzieboontjes. Maak af met een beetje bosui

Voedingswaarde

Energie 520 Kcal
Vet 24,3 g
Koolhydraten 31,7 g
Eiwitten 36,5 g

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacy Statement

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten