Makkelijke manieren om meer groente te eten

Deze week las ik in de Allerhande dat Albert Heijn met een Facebookchat genaamd ‘Groente Boost’ komt. Want 250 gram groente per dag eten is voor veel mensen een hele uitdaging. Uit onderzoek van Blauw Research, dat in de periode van maart en april 2017 onder zo’n duizend Nederlanders gehouden is, blijkt dat wij net aan zo’n 127 gram groente per dag komen. Persoonlijk betrap ik mij daar ook wel vaker in, ook varieer ik weinig en hou ik het al gauw bij mijn favorieten als: de komkommer, broccoli, spinazie, witlof en tomaat.

Maar variëren met groentes is erg belangrijk. Iedere groente heeft zijn beste eigenschappen en helaas is er niet 1 die ze allemaal heeft. Vanaf de eerste fase van het PowerSlim programma leer ik je al om bij de lunch en avondmaaltijd minimaal 100-200 gram groente te eten. Het is belangrijk om hier ook, als je eenmaal op gewicht bent, mee door te gaan. Tijd dus voor wat tips om meer groente te eten en meer variatie aan te brengen in jouw voedingspatroon.

Tip 1; Maak een lekker soepje

Het is een makkelijke tip, maar maak een pan soep klaar. En dan heb ik het niet over de kant – en klare zakken soep, maar een verse eigen gemaakte soep. Deze soep is vers, je kunt zelf kiezen welke groentes je met elkaar combineert, en er zitten geen toegevoegde stoffen of E-nummers in. Wees niet bang om spruitjes-, spinazie- of bloemkoolsoep te maken. Misschien zijn in eerste instantie deze groentes niet je favoriet, maar in de soep smaken ze vaak hartstikke lekker!

Als je bij mij het PowerSlim programma aan het volgen bent, kun je ook de courgettesoep (recept 71), bloemkoolsoep (recept 72), broccolisoep (recept 73) of Tomatensoep (recept 74) van het kookboek maken.

Tip 2; Groentespreads

Wist je dat je tijdens de lunch heerlijk kan genieten van een (PowerSlim) cracker met groentespread. Zo kom je toch tijdens de lunch aan je 100 -200 g groente én heb je je cracker rijkelijk belegt. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of een blender, groente, kruiden, wellicht wat noten en een klein beetje olijfolie. In de supermarkt staan ook kant- en klare sandwichspreads, alleen hier zitten weer vele toevoegingen bij. Beter om dus even zelf aan de slag te gaan.

Tip 3; Maak een groene smoothie

Een groene smoothie is een makkelijke manier om snel heel veel verschillende soorten groente binnen te krijgen. Momenteel is het ook een hele hype om groene smoothies te maken. Het voordeel als je wil afvallen is dat de meeste groene groentes over het algemeen minder koolhydraten bevatten dan gekleurde groentes.

 

Naast deze tips kun je ook de AH Groente Boost via Facebook Messenger raadplegen. Let er wel op dat tijdens het PowerSlimmen niet alle groentes onbeperkt zijn toegestaan. Wil jij afvallen en meer groenten eten. Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken