De lente, het perfecte moment om te gaan afvallen

Yes! We hebben het eerste echte zonnige weekend achter de rug en ik moet zeggen ik heb er optimaal van genoten. Lekker in de tuin hangen en genieten van het zonnetje. Wist je dat de lente ook het perfecte moment is om af te vallen? Ik leg je in deze blog uit waarom.

Je lichaam gaat uit de winterstand

In de winter eet en drink je allerlei voedingsmiddelen om warm te blijven zoals hutspot, thee etc.
Het zit ook in onze genen om te rusten als het donker is. Doordat het in de winter vaker donker is dan licht en het zonlicht ook niet altijd door het wolkendek heen komt, staat ons lichaam als het ware de hele winter op ruststand. Als het lichter wordt verspringt ons lichaam automatisch naar de actieve stand en hierdoor worden we actiever. Ons lichaam komt terecht in een goede afslankmodus.

 

We worden dus actiever

Niet alleen doordat we uit de winterstand komen worden we actiever, we willen met het mooie weer ook meer genieten van de buitenlucht. We pakken sneller de fiets naar het werk of maken in de avond nog een lekkere wandeling. Waar we in de winter behoefte hebben om ons ’s avonds met een dekentje voor de tv te nestelen hebben we juist in de lente behoefte om ’s avonds nog lekker op het terras te zitten of even bij vrienden langs te gaan. Als je ’s avonds op de bank ligt, schuif je ongemerkt veel meer eten naar binnen dan je had voorgenomen. Je hebt minder last van ‘mindless eating’.

 

Je hebt minder behoefte aan zware maaltijden

Waar we dus door de winterstand van ons lichaam behoefte hebben aan zware maaltijden hebben we juist in de lente meer behoefte aan salades en andere lichte maaltijden. Natuurlijk een mooi voordeel als je wilt afvallen. Salades zijn namelijk goede keuzes, ze bevatten weinig calorieën en juist veel vezels die je een lange tijd een verzadigd gevoel geven. Als je de koolhydraatrijke dressing maar laat staan!

Meer vitamine D

De dagen worden langer en we krijgen meer zonlicht! Dit betekent dat we ook meer vitamine D binnenkrijgen. Vitamine D biedt grote voordelen voor je gezondheid, zoals een betere immuniteit, een goede werking van de spieren en sterkere botten. Het mooie is dat vitamine D door blootstelling van je huid aan de zon aangemaakt wordt. Lekker zonnen dus! Met het oog op de lente en de naderende zomer is dit leuk nieuws. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat voldoende vitamine D kan leiden tot gewichtsverlies en dat het aandeel lichaamsvet vermindert.

Daarnaast komen we in de lente ook uit onze winterdepressie, we zitten al een stuk lekkerder in ons vel en zijn minder vatbaar voor emotie eten.

Je bent gemotiveerder om gezond te eten

Geef maar toe, de zomer komt er snel aan en ook al ben je tevreden met wie je bent en hoe je eruit ziet, bij ons vrouwen zorgt dat toch wel voor een beetje stress. Iedere vrouw heeft namelijk dat ideaalbeeld dat nét een beetje strakker eruit ziet. Positief hieraan is, is dat we in de lente gemotiveerder zijn om gezond te eten. We slaan de koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals friet, snoep, chips etc. makkelijker af en besluiten gezonder te gaan leven.

Mocht je nu echt de knop om willen zetten en voor de zomer van je overtollige kilo’s af willen? Ik help je er graag bij. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken