Koolhydraatarme Poké Bowl

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Normaliter gebruiken ze in veel Poké Bowls sushirijst, maar de Poké is natuurlijk nog lekkerder als we hem ook koolhydraatarm kunnen maken. Daarom gebruik ik in dit recept bloemkoolrijst, maar je kunt ook de PowerSlim sojarijst in dit recept kiezen. Indien je kiest voor de eiwitrijke sojarijst van PowerSlim gebruik dan minder zalm (40-50 g zalm) in het recept en voeg wat extra groente toe.

Dit recept is geschikt vanaf Fase 1A/1B

Ingrediënten

100 g bloemkoolrijst
150 g verse zalm in blokjes
3 linten komkommer
1/2 rode peper
1 bosui
1 el Kikkoman sojasaus
1 el sesamolie
1/2 avocado
Peper

Bereidingswijze

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd een halve rode peper in ringetjes. Meng de zalm met de peper, sojasaus en sesamolie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Doe een beetje sesamolie in een wokpan en voeg de bloemkoolrijst toe. Roerbak het geheel 7 minuten totdat de bloemkoolrijst goed warm is. Doe vervolgens de zalm, komkommer, bosui en avocado samen met de rijst in een kommetje en maak af met wat peper.

Tip: Vanaf fase 2B lekker met een eetlepel sesamzaadjes en vanaf fase 2C kun je dit gerecht uitbreiden met sojabonen.

Laat het smaken!!

Kijk hier voor meer Koolhydraatarme inspiratie

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken