Koolhydraatarme auberginepizza

Fase 1A + 1B

Vandaag een heerlijk recept voor een lekker zomers hapje. Leuk om bijvoorbeeld als borrelhapje in de tuin te serveren. Aubergine pizza is lekker, gezond en koolhydraatarm!

Ingrediënten:

3 tl verse geitenkaas
50 g aubergine in plakken
50 g cherrytomaten in blokjes
1 el tomatenpuree
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
Verse basilicum
½ el oregano
Peper
Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de plakken aubergine met een halve eetlepel olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met zout en peper en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Fruit de knoflook in de overige olijfolie en voeg de tomatenpuree, tomaten en oregano toe. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomatenpuree over de aubergine. Bestrooi met de geitenkaas. Plaats nog voor circa 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer met de verse basilicum. Let op: dit is een bijgerecht, lekker met de PowerSlim grissini oregano of stukjes vlees/vis voor een volledige maaltijd.

 

Voedingswaarde:

Energie:  183 Kcal
Vet: 13,4 g
Koolhydraten: 9,3 g
Eiwitten:  4.5 g

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacy Statement

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten