Koolhydraatarm brood maken

Koolhydraatarm brood bakken is makkelijker dan je denkt. Met maar een paar ingrediënten maak je het eenvoudig zelf. Het recept is simpel en tijdens het bereiden staat het koolhydraatarme brood voor het grootste gedeelte in de oven. Het brood smaakt goed en is heerlijk met bijvoorbeeld een lekkere zelf gemaakte eiersalade of mager vleesbeleg.

 

Dit heb je nodig:

5 eieren
175 g gebroken lijnzaad
250 g kwark
15 g bakpoeder
1 el azijn
2 tl zout

Bakblik
Bakpapier
Mixer

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Klop in een andere kom de kwark, eieren en azijn tot een homogeen mengsel met een mixer. Voeg tijdens het kloppen langzaam de droge ingrediënten toe en blijf kloppen totdat het mengsel wat vaster wordt. Laat 10 minuten staan en doe vervolgens het brooddeeg in het bakblik. Plaats het bakblik voor 80 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer halverwege of de bovenkant niet te donker wordt en dek het bakblik anders af met aluminiumfolie.
Zet na de bereidingstijd de oven op een kier en laat het brood nog 20 minuten staan om na te garen. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken