Koolburrito’s met pittig gehakt
Fase 1A/1B
In plaats van gewone tortilla’s kun je ook koolbladeren gebruiken om eens een lekkere burrito te maken. Koolbladeren zijn vrij neutraal van smaak en zijn perfect om op te rollen door de elasticiteit. In het begin moet je even voorzichtig zijn om de kool af te peuteren. Blancheer ze een half minuutje in kokend water en klaar zijn ze voor je gezonde en koolhydraatarme burrito’s.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 10 koolburrito’s met sla en pittig gehakt / 3 personen
- 1 witte kool – 10 bladeren daarvan
- 150 gr rundergehakt
- 250 gr champignons
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- flinke snuf gerookt paprikapoeder – pittig
- 2 tomaten
- 80 gr gemengde sla
- bosje verse koriander
Bereidingswijze:
Kook een ruime pan water en haal voorzichtig 10 koolbladeren van de witte kool af. Leg vervolgens de kool er een half minuutje in en spoel af met koud water. Snijd de champignons fijn, snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en voeg het gehakt, champignons en knoflook toe en bak alles in 5 minuten gaar. Breng op smaak met paprikapoeder en een snuf zout. Voeg als laatste de blokjes tomaat toe en schep alles nog een keertje om. Vul de bladeren zoals op de foto. Begin met sla, verse koriander en het gehaktmengsel en rol het blad daarna op. Zijn de nerven van het blad nog wat stuk zodat het oprollen wat lastig gaat? Snijd de nerf dan in de lengte een stukje in.