Koningstaartje

Op Koningsdag willen we graag genieten van iets zoet. Daarom deel ik met jullie graag deze heerlijke PowerSlim proof Koningstaart. Let op, dit recept is voor 10 personen.

Fase 1A/1B

Ingrediënten

10 zakjes PowerSlim biscuitjes
2 el zonnebloemolie
1000 g magere Franse kwark
3 zakjes PowerSlim abrikozenpudding
1 verpakking gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine en meng met de zonnebloemolie. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van de 3 zakjes PowerSlim abrikozenpudding met een garde door de kwark. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in een bodempje koud water. Warm het water met de gelatineblaadjes op in een pan totdat deze volledig opgelost zijn. Even laten afkoelen en dan door de kwark mengen. Stort het mengsel in de springvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Tip: vanaf fase 2 kun je er wat partjes abrikoos op leggen.

Voedingswaarde:

Kcal: 184 g
Eiwitten: 21,8 g
Koolhydraten: 13,0 g
Vetten: 5,0 g

 

Ik ga er in ieder geval van genieten. Fijne Koningsdag!!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken