Italiaanse mosselen

Fase 1A + 1B
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

Bereidingswijze: Was de mosselen goed schoon onder stromend water, verwijder de open mosselen en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een mosselpan en fruit hierin 3 minuten de knoflook, ui en chilipeper. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en ansjovis toe en laat even sudderen tot de tomaten zacht zijn en de ansjovis gesmolten. Voeg de basilicum toe en roer goed door. Voeg de mosselen toe en schud een paar keer goed om, zodat het tomatenmengsel goed over de mosselen is verdeeld. Schenk daarna de witte wijn en de bouillon erbij en doe het deksel op de pan. Schud de pan af en toe en kook de mosselen totdat alle mosselen open zijn.

Tip: Lekker met een salade van ijsbergsla en komkommer.

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen in de schelp
  • 7 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 ansjovisfilet
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 2 handjes basilicum
  • 1 chilipeper (of 2 tl gedroogde gemalen chilivlokken), heel fijn gesneden

 

Voedingswaarde per portie
281 calorieën
13.2 gram koolhydraten
13.9 gram vet
18.9 gram eiwitten

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

garnalenquiche met spinazie en zalm