Hoe lang duurt het voordat je het Sinterklaas snoepgoed hebt verbrand?

Pepernoten, chocoladeletters, schuimpjes noem maar op. Sinterklaas staat in het teken van veel snoepgoed. Meer balans is daarom heel belangrijk, wil je je gewicht in evenwicht houden. De decembermaand staat ook in het teken van een drukke maand en wellicht heb je naast alle bezigheden geen zin en tijd om naar de sportschool te gaan. Graag geef ik je wat meer inzicht in deze blog wat je aan dagelijkse bezigheden kunt doen om het snoepgoed te verbranden.

Twee handjes pepernoten (60 gram): 264 calorieën

We beginnen met het bekendste en meest gegeten snoepgoed tijdens de Sinterklaasdagen; pepernoten.
Een paar keer ‘even de trap op en neer’ gaat er niet voor zorgen dat je dit gaat verbranden. Je zal dit veertig minuten moeten doen om die twee handjes pepernoten te verbranden. Een klein uur fietsen kan ook, of 75 minuten lang stofzuigen, dweilen en andere zwaardere huishoudelijke taken uitvoeren.

Sinterklaas schuimpjes (3 stuks): 45 calorieën

Schuimpjes in vele zachte kleuren en in de vorm van bootjes, sinterklaasjes, zwartepieten, zakken en wa dan ook zitten altijd tussen strooigoed voor Sinterklaas. Heb je er drie weten te eten, dan is een wandeling van ongeveer 15 minuten voldoende om deze schuimpjes te verbranden. Ben je meer van het fietsen? 6,5 minuten is al voldoende.

Stukje van een pure chocolade letter (25 gram): 136 calorieën

O die chocolade letters zijn altijd erg geliefd. Maar bedenk je goed dat je ongeveer drie kwartier moet lopen om dit stukje eraf te krijgen. Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om vijftig minuten lang licht huishoudelijke taken uit te voeren zoals stoffen en afwassen.

Stukje amandelstaaf (25 gram): 113 calorieën

Ook zo dol op amandelstaaf? Voor een klein stukje amandelstaaf te verbranden, moet je een half uur dweilen, ramen lappen of stofzuigen. Niet zo’n poetsfanaat? Twintig minuten fietsen of een kwartier traplopen kan ook!

Taitaaipop (3 stuks): 63 calorieën

Ik ben er niet dol op, dus deze laten staan is voor mij geen moeite. Maar van al het Sinterklaas snoepgoed is deze wel het snelst te verbranden. Haal de stofzuiger door je huis, dan heb je na een kwartier de taitaaipopjes alweer verbrand. Of fiets tien minuten een blokje om.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken