Herstel zitschade door een heerlijke wandeling te maken

Tegenwoordig hebben velen van ons een baan waarbij we urenlang achter een bureau zitten. En om bij die baan te komen zitten we vaak in de trein of auto. Uitgeteld na deze lange dag ploffen we uiteindelijk ’s avonds uitgeput op de bank voor de televisie.  Dit resulteert dat we een groot gedeelte van onze dag dus op onze kont zitten. Gecombineerd met overvloed aan eten is de optelsom vrij logisch: de mens wordt steeds zwaarder. We horen steeds vaker de kreet: lang zitten is het nieuwe roken, even ongezond dus. Een hoop gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen door een paar kleine veranderingen in je levenspatroon aan te brengen.

Onder het motto iets is beter dan niets, kijk ik naar kleine veranderingen die een groot effect kunnen hebben, zoals wandelen.

Wist je dat je met wandelen ongeveer 5 calorieën per minuut verbrand? Toch wel een wandelingetje waard niet? Zo verbrand je met een half uur wandelen toch maar mooi een kroket, of een bolletje roomijs of een PowerSlim reep vanille karamel.

Uit een internationale studie is ook gebleken dat als we elke dag een uur lekker bewegen we geen extra gezondheidsrisico’s meer lopen. Wandelen versterkt namelijk onze spieren en botten en vermindert daardoor de kans op botontkalking. Ook zorgt een dagelijkse wandeling van een half uur voor het verlagen van onze bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Het verbetert de conditie van hart en bloedvaten.

Ik hoor je denken, waar haal ik de tijd vandaan? Maar de gemiddelde Nederlander kijkt 3 uur per dag televisie. Is het dan echt te veel gevraagd om een beetje van die 3 uur te besteden aan een een heerlijke wandeling? Zelf besteed ik mijn half uur pauze graag aan een wandeling. Mijn lunch eet ik dan te voet op, zoals een belegd PowerSlim meerzaden bolletje.

Hierbij geef ik je extra tips om beweging in te passen in je dagelijks leven:

  • Zet de auto iets verder weg van je werk. Als je een stevige wandeling van 10 minuten maakt heb je heen en terug alweer 20 minuten gewonnen op 1 dag.
  • Zet een trend op je werk en maak met je collega’s een wandeling in de pauze.
  • Spreek in de avond met een vriend of vriendin af om een wandeling te maken. Zo kun je meteen lekker bijkletsen.
  • Neem een hond, deze moet je gemiddeld 3 keer per dag uitlaten. Zo kom je toch heerlijk aan een wandeling.

Dit alleen zorgt er natuurlijk niet voor dat je ineens kilo’s per week afvalt. Maar het is wel een ondersteuning als je bezig bent met PowerSlim. Extra beweging zorgt ervoor dat je sneller in ketose komt omdat jouw voorraadje koolhydraten sneller opraakt en je lichaam overgaat op de natuurlijke vetverbranding. Extra beweging is natuurlijk voor iedereen goed, je verbrandt extra calorieën, je krijgt frisse buitenlucht , vitamine D van de zon en je blijft lekker fit. Met welke van de tips ga jij aan de slag?

Wil jij meer informatie? Neem dan contact met mij op voor een gratis adviesgesprek. 

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken