Haring happen is gezond!

Op aswoensdag, de dag na Carnaval,  eten we in Roermond massaal haring. Onder het genot van een haring wordt er teruggeblikt op het voorbije feest. Dit zogenoemde ‘Haring happen’ stamt uit de tijd dat tijdens de vasten geen vlees maar wel vis mocht worden gegeten.

Maar waarom is dit ‘haring happen’ nou zo’n verstandige keuze voor je?

Haring is écht gezond

Het gezegde ‘Haring in het land, dokter aan de kant’ is niet zomaar een gezegde. Haring is, net als vis in het algemeen, gezond en rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Eiwit is één van deze belangrijke voedingsstoffen die in hoge mate in de haring te vinden is. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en herstel van de spieren, organen, het zenuwstelsel en bloed.

Maar naast eiwitten bevat de haring ook veel belangrijke vitamines zoals vitamine A, B12 en D. Het eten van een haring levert je bijna de dagelijkse behoefte vitamine D en zelfs meer dan de aanbevolen vitamine B12. Vooral na de heftige carnavalsdagen is dit dus een goede vitaminebom.

Het vetgehalte van de haring bepaalt voor een heel groot deel de smaak. De reden dat de haring zo vet is komt doordat de vis gevangen wordt vóór de paartijd. De vetten die aanwezig zijn in de haring zijn met name de Omega-3 visvetzuren EPA en DHA. EPA en DHA zijn vooral bekend om hun gezondheid bevorderende werking. Er zijn veel onderzoeken die sterk aanwijzen dat deze Omega- 3 vetzuren goed zijn voor je hart en het bloedvatenstelsel.

Als je aan het PowerSlimmen bent kun je aswoensdag dus met een gerust hart gaan haring happen.

Smakelijk allemaal!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken