Handige meeneem lunch; salad in a jar

Wij adviseren altijd om tijdens de lunch ook aan groenten te denken. Een heerlijke aanvulling voor bij je PowerSlim broodje of crackers; een lekkere salade in een potje. In plaats van een dure salade of lunchbox te kopen, gebruik je een lege (weck)pot om je salade in laagjes op te bouwen. Het is gezond, vers, makkelijk, ready-to-go en vooral heel erg lekker!

Plaats het deksel op de pot en bewaar de salades in de koelkast. De salade kun je maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Omdat je het potje zo vol mogelijk stopt is er een minimale hoeveelheid zuurstof aanwezig in het potje. De voedingsstoffen zullen hierdoor vrijwel allemaal bewaard blijven. Zo heb je een super gezonde lunchmaaltijd voor het grijpen in je koelkast staan. Zo kun je ’s ochtends nóg langer in bed blijven liggen 😉

Graag leggen we stap voor stap uit hoe je het potje indeelt:

De onderste laag 

Begin onderop met de dressing. Bijvoorbeeld de PowerSlim mosterd-dille dressing of knoflook-kruiden dressing, mayonaise of Kikkoman sojasaus.

De tweede laag 

Leg daarna de hardste (rauwe) groenten in het potje. Doordat deze groentes in de dressing liggen worden ze heerlijk gemarineerd. Dit zijn bijvoorbeeld de komkommer, groene paprika, tomaatjes, witte kool etc.

De derde laag 

Leg daarna de zachtere groenten erop. Deze groentes heb je van tevoren gekookt of gestoomd. Denk hierbij aan broccoliroosjes, bloemkool, snijbonen, groene asperges etc.

Vierde laag 

In deze laag voeg je 40-50 g eiwitten toe. Maak een heerlijke salade met bijvoorbeeld tonijn, scampi’s of zalm. Geen zin in een vissalade? De salade is ook heerlijk met gebakken kipfilet of stukjes gebakken biefstuk.

Vijfde laag 

Dit is een belangrijke laag en mag haast niet ontbreken in het potje; de salade. Kies uit ijsbergsla, sla romaine, rucola of spinazie.

De topping 

Leg er tot slot max. 5 zilveruitjes, 5 kleine zure augurkjes of 10 olijven op.
Druk alles goed aan. Hoe minder zuurstof in het potje zit hoe minder snel het bederft en je salade blijft lekker knapperig. Draai de deksel op het potje en schud het potje voor gebruik zodat de ingrediënten goed mengen.

Geniet ervan!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken