Gezonde wafels
Het is vakantie en in deze tijd van het jaar staat bakken toch wel op het lijstje van bezigheden. Vooral we nu veelal binnen moeten blijven is dat wel goede bezigheidstherapie. Vandaag ging ik op zoek naar een recept voor gezonde wafels, en in een handomdraai stonden ze op tafel. Lekker om de dag mee te starten als ontbijt of tussendoortje. Geschikt vanaf fase 3.
Dit heb je nodig:
- Wafelijzer
- 125 g havermout
- 100 g magere yoghurt of Griekse yoghurt
- 50 ml melk
- 2 middelgrote eieren
- 1,5 tl bakmoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
Wil je de wafels iets zoeter maken (is wel meer koolhydraten) dan kun je een eetlepel honing toevoegen
En zo maak je het:
Verwarm het wafelijzer. Doe de havermout in de keukenmachine of de blender en mix het fijn tot havermoutmeel. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet het wafelijzer met wat olie in. Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zolang door totdat al het beslag op is. Ik kon er ongeveer 4 wafels uithalen.
Serveer de gezonde wafels met een lepel kwark en wat vers fruit.