Gezonde eiersalade

Dit zijn misschien wel een van het meest eenvoudige recept dat ik plaats op onze website. Toch is het een recept dat we vooral tijdens de paasdagen graag eten. Veel kant en klare varianten uit de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suikers en ook meer zout dan nodig.
Met dit recept maak je heel eenvoudig zelf verse eiersalade. Bovendien smaakt dit nog lekkerder, want ja zelf gemaakt 🙂
Serveer het in een leuk weckpotje, dat staat gezellig op je gedekte tafel. De salade blijft overigens 2 dagen houdbaar in een bakje in de koelkast.

Dit heb je nodig

  • 2  eieren
  • 1 el ui, gesnipperd
  • 1 el kwark
  • ½ el mayonaise
  • 1 el bieslook, gehakt
  • ½ tl kerriepoeder
  • Peper en zout

En zo maak je het

  1. Kook de eieren voor circa 8 minuten.
  2. Giet het water af en overspoel de eieren met koud water. Laat het water in het pannetje zitten en zet even weg zodat de eieren goed kunnen afkoelen.
  3. Als de eieren helemaal afgekoeld zijn kun je ze pellen en vervolgen fijnsnijden.
  4. Voeg de kwark en de mayonaise toe aan de eieren en roer alles goed door elkaar.
  5. Voeg de kerriepoeder toe aan de eiersalade.
  6. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de eiersalade. Roer alles goed door elkaar.
  7. Maak op smaak met peper en (zout).

 

MEER INSPIRATIE VOOR MAKKELIJKE RECEPTEN?

Bekijk ons nieuwste recept voor heerlijke hartige asperge pannenkoekjes. Lekker voor op tijdens de paasbrunch. In de video leggen we je uit hoe je deze snel zelf kunt maken.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te optimaliseren. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacy Statement

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten