Gezonde eetgewoontes voor tijdens het thuiswerken

Het ziet er naar uit dat we wel nog even thuiswerken. Ik merk in mijn praktijk dat dit toch voor de nodige stress en daarbij de nodige extra kilo’s kan zorgen. Want dat thuiswerken kan behoorlijk ons dagritme verstoren. We vergeten te ontbijten, we werken langer door en hebben gedurende de dag minder beweging.

Uit onderzoek blijkt dat de keuzes die je maakt op het gebied van voeding je dag behoorlijk beïnvloeden. Hoe gezonder de deelnemers van het onderzoek aten, des te gelukkiger, geconcentreerder en creatiever ze waren tijdens hun werk. Volgens de World Health Organization (WHO) kan voldoende en gezonde voeding je productiviteit ook met gemiddeld twintig procent stijgen

Ik geef je simpele tips waardoor het je misschien makkelijker lukt om aan je gezonde eetgewoontes te houden:

  1. Eet niet achter een scherm

Ik weet dat het verleidelijk is om in de ochtend iets langer in bed te blijven liggen nu je reistijd is verdwenen. Maar neem genoeg tijd om in de ochtend te genieten van je ontbijt, ver weg van je laptop. Uit onderzoek blijkt dat je alleen maar meer gaat eten als je eet terwijl je afgeleid wordt door bijvoorbeeld een scherm. Als je eet terwijl je naar een scherm kijkt, geeft je lijf niet de signalen af dat je vol zit. Neem dus in de ochtend de tijd om bijvoorbeeld samen te ontbijten met je kinderen voordat jullie de dag beginnen.

  1. Bereid je dag gezond voor

Thuis liggen de verleidingen sneller op de loer dan op kantoor. Waar je op kantoor het koffieapparaat hebt en je je lunch mee moet nemen, heb je thuis toch de mogelijkheid om uitgebreider te lunchen, de koekjestrommel te pakken of frisdrank te drinken. Realiseer je dat je dit op je werk ook nooit kon eten. Zet een fles water naast je laptop en zorg ervoor dat je in de ochtend je “lunchpakketje” klaar hebt voor de dag. Zo besteed je meer aandacht aan gezonde voeding en laat je je niet op het moment verleiden door je honger aanval en daardoor  iets koolhydraatrijks te eten.

  1. Zet ongezonde voedingsmiddelen uit het zicht

Wist je dat jouw huis je helpt tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet?  Vervang dus de ongezonde voedingsmiddelen in jouw zicht door gezondere keuzes. Leg bijvoorbeeld in keukenkastjes de gezonde tussendoortjes vooraan en achteraan het ongezonde. Koekjes, snoepjes en vette snacks kun je daarom ook beter in een niet-doorzichtige voorraadpot doen.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken