Gezond thuis aan het werk! Mijn tips!

Naast dat ik natuurlijk mijn eigen afslankpraktijk heb ben ik ook werkzaam op het hoofdkantoor van PowerSlim. Inmiddels ben ik al twee weken thuis aan het werk en dit zal nog wel verlengd worden. Gelukkig ben ik niet de enige, er zullen de komende tijd veel mensen thuis aan het werk zijn. Het draait allemaal om ‘flatten the curve’. Thuiswerken dus, maar hoe doe je dat zonder de hele dag te snaaien, ongeconcentreerd te zijn en een stijve rug te krijgen? Graag deel ik jou mijn tips om op een gezonde manier vanuit huis te werken!

Sta op tijd op en neem een douche

Had je eerst een iets langere reistijd dan is dat natuurlijk verkort. Van je bed naar je laptop is ineens een stuk sneller. Dit resulteert dat vele langer in bed blijven liggen dan gewoonlijk. Ik beken, ik heb normaliter een enkele reistijd van een uur. Iets langer in bed blijven liggen is voor mij dan ook heel verleidelijk! Echter doe ik dit toch niet. Het is belangrijk om je routine aan te houden die je gewend bent. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag productiever bent! Dus sta op tijd op, neem een douche en zet dan je dag voort.

Neem tijd voor je ontbijt

Zet niet direct de computer aan na je verfrissende douche. Neem tijd voor een goed ontbijt. Een goed ontbijt geeft je de nodige energie om gefocust thuis aan de slag te kunnen. Bij veel mensen schiet deze gewoonte erbij in als ze ineens thuis gaan werken. Ga eerst een lekker ontbijt voor jezelf klaar maken en geniet van je kopje koffie of thee.

Kleed je aan

Het klinkt heel verleidelijk om in je comfortabele kleding aan het werk te gaan. In mijn geval, make-uploos, haren in een knot en wijde trui met legging. Toch is het beter om je dag goed gekleed te beginnen. Je bent dan namelijk een stuk productiever!

Zet een fles water naast je neer

Genoeg drinken is zeer belangrijk. Als je thuiswerkt wordt je er minder snel aan herinnerd dat je moet drinken. Er is immers geen collega die het je vraagt. Door een timer of app te installeren kun je jezelf eraan herinneren genoeg water te drinken. Een fles naast je neerzetten werkt ook.

Zorg van tevoren voor de lunch

Net zoals je gewend bent om je lunch mee na het werk te nemen is het ook belangrijk dat je van tevoren weet wat je die dag gaat lunchen. Dit voorkomt dat je op een lege maag boodschappen moet doen of snel naar een ongezonde lunch grijpt. Mijn tip! Maak lekkere verse soep. Zo heb je tijdens de lunch meteen je portie groenten te pakken.

Neem koolhydraatarme tussendoortjes

Probeer ook tijdens het thuiswerken te genieten van koolhydraatarme tussendoortjes. Blijf om de 2 a 2,5 uur eten. Dit houdt je scherp en gaat je hongergevoel tegen.

Neem voldoende pauzes

De valkuil van de hele dag thuiswerken is dat je de balans tussen thuiswerken en thuis zijn uit het oog verliest. Je kunt dus de neiging hebben om de hele dag non-stop te werken zonder genoeg te pauzeren. Plan dus ook goed je rustmomenten in om even te relaxen of een hapje te eten. Zet desnoods een timer op je laptop of telefoon die je eraan helpt te herinneren.

Zorg voor voldoende daglicht

Vanwege het coronavirus is het advies om thuis te werken en zoveel mogelijk binnen te blijven. Het is belangrijk om die adviezen op te volgen. Ook belangrijk: zorg wel voor voldoende daglicht. Ga bijvoorbeeld in de buurt van een raam werken, neem een korte pauze in de tuin of ga even lunchwandelen. Doe waar jij je goed bij voelt; de hele dag in een donkere kamer zitten, is in ieder geval niet bevorderlijk voor je werk.

Voorkom isolatie

Dat je thuis werkt vanwege het coronavirus betekent niet dat je de hele dag stil alleen in je kantoortje moet zitten. Je collega’s, vrienden en/of familieleden werken wellicht ook thuis. Ook al zie je ze niet fysiek je kunt ze wel spreken. Organiseer een virtuele lunch, of bel je vriend of collega even op om te sparren. Hier krijg je ook weer motivatie en creativiteit van.

En natuurlijk kun je ook contact op nemen met ons 😊

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken