Fruit eten tijdens het afvallen

Ondanks dat fruit erg gezond is, is het niet toegestaan in de eerste fase van het PowerSlim afslankprogramma. Dat fruit gezond is klopt, het bevat belangrijke vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten die je lichaam sterk en gezond maken. Maar waarom mag je dan niet onbeperkt fruit eten?

 

Wanneer je begint met afvallen wil je optimaal vet verbranden, daarom kiezen we voor een koolhydraatarme levensstijl. Bij een koolhydraatarme levensstijl is het belangrijk dat je de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk blijft en dus vermijdt je zoveel mogelijk suikers en dus snelle koolhydraten. Fruit bevat ook suikers. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen gaat aanspreken. Doordat de brandstoffen in de voeding tot het minimum worden beperkt schakelt het lichaam over op vetverbranding. Vanaf fase 2A komt fruit terug in de voeding.

 

Natuurlijk verschilt het ook per fruitsoort hoeveel koolhydraten erin zitten. Je kunt het beste kiezen voor aardbeien, bosbessen, frambozen, rode bessen of bramen. Dit zijn vezelbommetjes rijk aan antioxidanten en vitamines. Ook kun je kiezen voor een heerlijk stukje meloen!

 

In deze blog wil ik nogmaals benadrukken dat fruit zeker een gezonde keuze is. Wanneer je koolhydraatarm eet om je lichaam in balans te houden kun je zeker een stuk fruit eten. Onthoud ook goed dat het veel beter is een stuk fruit te eten dan een ongezonde zoete snack uit de supermarkt. Hier zitten vaak allerlei suikers en vaak ook conserveringsmiddelen en transvetten toegevoegd. Ook bevatten deze snacks geen vezels.

 

Wees dus niet bang om fruit te eten als je verder koolhydraatarm eet. Het is zeker lekker en gezond. Als je merkt dat het afvallen niet goed gaat of je zit nog in de eerste fase van het PowerSlim programma, laat dan het stukje fruit even achterwegen. Wel belangrijk om de multivitamine van PowerSlim te blijven slikken om toch aan je dagelijkse aanbevolen te komen.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken