Fritatta met spinazie & tomaat
We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is, toch is voor veel mensen tijdgebrek een grote valkuil voor een ongezonde hap. Daarom een makkelijk, snel maar toch gezond recept.
Een frittata is een ideaal gerecht om bijvoorbeeld restjes groenten mee op te maken. Wij hebben al vaker een frittata gemaakt en deze keer hebben we gekozen voor een frittata met spinazie en tomaat. Super simpel, snel klaar en heel erg lekker!
Fase 1A/1B
Ingrediënten (1 persoon)
- 150 g verse spinazie
- 1 tomaten, in blokjes
- 0.5 ui
- 1 el Italiaanse kruiden
- snufje zout en peper
- 2 eieren
- 1 el kruidenkaas light
Bereidingswijze
Snijd de ui en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de spinazie toe en bak dit net zo lang totdat de spinazie geslonken is. Is je pan niet groot genoeg om alle spinazie in 1 keer toe te voegen? Voeg de spinazie dan in delen toe. Als de spinazie geslonken is, voeg je de blokjes tomaat en de kruiden toe en bak je dit een paar minuten mee. Laat vervolgens eventueel de spinazie even uitlekken in een zeef als het geheel erg vochtig is. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Giet het eimengsel over de groente. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan circa 5 minuten stollen.