Dit is waarom je alcohol beter kunt laten staan met dit warme weer

Deze week is het tropisch warm! Heerlijk, ik kom terug van vakantie en Nederland heeft zomerse temperaturen. Ik geniet er van. Maar het is o zo verleidelijk om met het warme weer op het terras of in de tuin een lekkere alcoholische versnapering te nemen. Maar slim is het niet. Niet alleen omdat alcohol calorieën levert, maar het heeft ook nadelige effecten als het warm weer is. Ik zet ze op een rij voor je:

Uitdroging

Alcohol zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt. Het is namelijk zo dat je extra vaak moet plassen als je (veel) alcohol drinkt. Je lichaam neemt ander vocht minder goed op en zeker in de zon is dat een groot probleem. Als je toch van dat wijntje wil genieten, probeer dan vooraf en naderhand genoeg water te drinken.

Verdovend

Als je lekker in het zonnetje zit te genieten van een wijntje kan het zijn dat je minder snel voelt dat je verbrandt. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je pijn minder snel voelt en daardoor merk je dus niet dat je huid aan het verschroeien is.

Sneller verbranden

Niet alleen voel je het minder snel dat je verbrandt, maar je verbrandt ook sneller. Je bloedvaten gaan verder open staan en daardoor wordt je huid vatbaarder voor verbranding omdat alcohol na consumptie in het lichaam omgezet wordt in de stof acetaldehyde. Dat stofje maakt de huid gevoeliger voor zonlicht. Het is dus zeker aan te raden om je goed in te smeren op het terras.

Slecht slapen

Alcohol maakt je lichaam warmer. Je hebt vast dat warme gevoel van alcohol weleens meegemaakt. Je krijgt knalrode wangen en begint een beetje te zweten. Dit stopt niet als je wil slapen. Je zal het heel warm hebben en je zal niet lekker kunnen slapen. Het is verstandiger om een lekker koud glas water te drinken voor het slapen gaan dan dat ene wijntje.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken