Dit doet een half uur wandelen met je lichaam

Voor volwassenen ligt de bewegingsnorm op 30-60 minuten per dag matig intensief bewegen en dit minstens 5 dagen per week, tenminste 10 minuten achter elkaar. Onder matig intensief bewegen valt elke inspanning waarbij je hart sneller gaat kloppen en waarvan je sneller gaat ademhalen. Nu hoor ik je al denken, waar haal ik in godsnaam de tijd vandaan?  Inderdaad we hebben allemaal een druk leven en ook ik moet toegeven dat ik na een avond blij ben als ik eindelijk op de bank kan ploffen. Maar vaak betrap ik mij er zelf ook op dat ik dan goed een half uur de tijd neem om mijn Facebookpagina en Instagramprofiel te bekijken. En dat half uur kan ik ook anders besteden. Dus weg met die telefoon, waar we toch alleen maar perfecte plaatjes van iedereen zien, maar besteed je tijd aan iets wat je echt kan laten ontspannen: wandelen.

Geeft ontspanning!

Wandelen kan je namelijk echt een ontspannend gevoel geven. In de avond zijn we vaak geneigd om onze telefoon er bij te pakken of een spannende serie te kijken. Onbedoeld kunnen we hierdoor ook stresshormonen aanmaken. Ga na het avondeten een blokje om en maak je hoofd lekker leeg, dit zorgt zeker voor ontspanning.

Betere spijsvertering

Ook is het veel beter voor je spijsvertering om na een zware maaltijd niet meteen de bank op te knallen, maar even te gaan wandelen. Het helpt je spijsvertering op gang te brengen en je houdt ook je bloedsuikerspiegel stabieler.

Je verbrand 5 kcal per minuut!

Nog een bijkomend voordeel is dat je met wandelen ongeveer 5 kcal per minuut (gemiddeld gewicht van 75 kilo en met stevig door wandelen) verbrandt. Zo kun je met een half uur per dag toch maar mooi een kroket, of 30 zoute stokjes, of een bolletje roomijs, of een PowerSlim reep vanille karamel verbranden.

Heb ik je nu nog niet overtuigd?

Mooie benen!

Met een wandeling van 30 minuten zal je gespierdere benen krijgen. Daarnaast werkt beweging vaak aanstekelijk. Hoe meer en belangrijker nog vaker je beweegt hoe meer je er zin in gaat krijgen.

Die mooie gespierde benen wil je natuurlijk ook laten zien, het is bewezen dat regelmatig wandelen de pijn en zichtbaarheid van spataderen tegen kan gaan.

Gaan we vanavond allemaal een half uurtje wandelen? Ik in ieder geval wel! 😊

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken