“De snelle resultaten motiveerde mij enorm!

Door teveel lekker eten en drinken en te weinig beweging kwamen de kilo’s er geleidelijk aan steeds bij. Na mijn zwangerschap bleven de kilo’s plakken. Het lukte me niet om het er weer af te krijgen. Ik zag een foto van mij samen met mijn zoon bij het babyzwemmen en ik schrok van mezelf.

Er moest iets veranderen

Toen ik afgelopen zomer de chronische diagnose lipoedeem stadium 1 kreeg, wist ik dat het écht tijd was om aan de slag te gaan. Maar ik wist ook dat het me alleen niet zou lukken, ik heb een stok achter de deur nodig om het vol te kunnen houden. Bij lipoedeem wordt een koolhydraatarme levensstijl aangeraden. Zo ben ik bij het Ki-low Roermond uit gekomen.

De wekelijkse consulten

Elke week ging ik op consult bij Mariëtte, mijn coach bij Ki-low. Bij haar kon ik terecht met al mijn vragen en samen keken we naar passende oplossingen, bijvoorbeeld wanneer ik met het werk ging uiteten of wat ik kon doen bij een verjaardag. Ik mocht haar ook tussendoor een appje sturen als ik een vraag had.

Het wekelijkse weegmoment en de snelle resultaten motiveerde mij om niet af te wijken van het PS. food en lifestyle programma. Bij sociale gelegenheden vond ik het wel lastig om me aan het PS. food en lifestyle programma te houden. Gelukkig zijn er genoeg lekkere alternatieven waardoor ik toch kon genieten zonder af te wijken van het programma.

De laatste loodjes

De laatste kilo’s vond ik het moeilijkst. Deze moesten er nog af rondom de feestdagen. Wat mij erg hielp zijn de vele recepten die je op de website van zowel Ki-low als PS. food en lifestyle kunt vinden. Je kan intypen waar je zin in hebt en krijgt verschillende recepten te zien. Zo hoef je niet zelf een menu te bedenken. In het begin moest ik wel wennen aan de porties. Gelukkig mocht ik 6x per dag eten, waardoor ik geen honger had op het moment dat ik naar bed ging.

Nu ik mijn doel heb behaald en het resultaat in de spiegel zie voel ik me wel heel trots. Het is een genot om weer ‘oude’ kleding uit mijn kast aan te kunnen doen en mijn te grote kleding uit de kast te halen. Ik ga weer graag met mijn zoon op de foto zonder ervan te schrikken.

En nu op naar de gewichtsbehoud fase (fase 3). Gelukkig zal Mariëtte mij dit jaar nog coachen en ondersteunen tijdens deze nieuwe fase zodat ik leer om in balans te blijven. Ik ben mijn coach heel dankbaar voor de goede hulp, zonder haar was het me niet gelukt om 18 kg af te vallen!

 

Wil jij ook afvallen?

Maak  een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Intakegesprek

    Begin te typen en druk op Enter om te zoeken