De meest gestelde vragen over ons programma

Binnen onze praktijk werken wij met het PowerSlim afslankprogramma. Hierover krijgen we geregeld wat vragen binnen. ‘Is dat met shakes?’, ‘Wat kost het afvallen bij jullie’? ‘Kom ik na het programma weer aan?’. Dit is een kleine greep uit alle vragen die wij geregeld via mail, Facebook chat of Instagram binnenkrijgen. Het leek ons een mooi moment om deze vragen te bundelen en je hierop een antwoord te geven.

Wat is het PowerSlim programma?

Met PowerSlim werk je toe naar een gezonde levensstijl en het vinden van de juiste balans. GEEN DIEET, maar het aanleren van een ander eetpatroon met lekkere en smakelijke gerechten. Een eetpatroon wat gemakkelijk te volgen is, dat bij je past en dat je kunt blijven volhouden. Het resultaat op de lange termijn vinden wij enorm belangrijk. Daarom zijn wij, Mariëtte en Cynthia, jouw persoonlijke coach. Jij doet het niet alleen, wij begeleiden je stap voor stap naar een gezond eetpatroon.

Hoe doen we dat?

We focussen ons vooral op ánders eten in plaats van minder. Je hebt ongeveer 6 eetmomenten per dag met lekkere producten die heel erg op gangbare voedingsmiddelen lijken. Zo hebben we crackers, brood, muesli, pasta, wraps en diverse tussendoortjes. 140 producten voor ieder wat wils! De voedingswaarde van deze producten zijn alleen anders dan herkenbare voedingsmiddelen. De producten van PowerSlim zijn namelijk zeer laag in koolhydraten en hoog in eiwitten.

We delen ons programma op in drie fases, waarbij je in de eerste fase, waarin we toewerken naar jouw streefgewicht, 5/6 keer per dag de producten van PowerSlim neemt, aangevuld met groenten, vlees, vis en zuivel. Vanaf de tweede fase, wanneer je bijna je streefgewicht bereikt hebt, bouw je het aantal PowerSlim producten af en vervang je deze door de voedingsmiddelen uit de supermarkt. In de derde fase leer je hoe je gezonde eetpatroon zelfstandig kunt voortzetten en je doel ook op de lange termijn kunt vasthouden.

Zijn die producten shakes?

Nee, zoals we hier boven al zeiden hebben we 140 producten in ons assortiment. Denk hierbij aan croissantje, granola’s, muesli, noodles, pasta, rijst maar ook diverse repen en koeken voor tussendoor. We vinden het belangrijk dat je een normaal eetpatroon aanleert waarbij je voldoende calorieën binnenkrijgt. Te weinig calorieën en eiwitten, zoals bij een crashdieet het geval is, leidt tot de afbraak van spiermassa waardoor je metabolisme vertraagt en na het dieet het jojo-effect optreedt.

Moet ik honger lijden?

Nee. Tijdens het PowerSlim programma eet je ongeveer om de 2,5 uur en heb je zes eetmomenten op een dag. Doordat je veel eiwitten binnen krijgt ben je lang verzadigd en houd je het makkelijk vol tot je volgende eetmoment.

Tevens raak je door minder koolhydraten te eten in ketose (vetverbranding). Doordat je niet veel koolhydraten (suikers) binnenkrijgt, zijn er minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor neemt je hongergevoel en trek in zoetigheid ook af.

Moet ik voor mezelf apart koken?

Dat kan, maar hoeft zeker niet. We vinden het belangrijk dat je normaal kunt blijven eten. Het moet natuurlijk wel leuk én makkelijk blijven. Zo kun je bijvoorbeeld ’s avonds kiezen voor vlees of vis met groenten en hier voor de rest van het gezin eventueel nog een koolhydraatbron bij serveren, zoals rijst of pasta. Je kunt ook de koolhydraten vervangen door een PowerSlim product. Bijvoorbeeld de wrap, aardappelpuree, penne of sojarijst van PowerSlim.

Wat kost het PowerSlim programma?

Dit is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Je betaalt ongeveer €100 per week aan PowerSlim producten. Dit is inclusief de wekelijkse begeleiding die je van ons krijgt. Het grootste deel van de producten die je koopt vervangen de producten die je normaal gesproken in de supermarkt koopt.

Nadat ik gestopt ben kom ik zeker weer aan?

Dat is nou precies niet de bedoeling! We vinden het heel belangrijk dat we jou een gezond en normaal eetpatroon aanleren dat je kunt blijven volhouden. Bij ons ga je dan ook niet diëten maar leer je een ander eetpatroon aan. Doordat je zes keer op een dag onze uitgebalanceerde producten neemt krijg je voldoende eiwitten binnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam geen spieren gaat verbranden en dat je metabolisme hoog blijft.

Ook nadat je gestopt bent met het PowerSlim programma is het van belang dat je gezond, koolhydraatarm en eiwitrijk blijft eten. Het is immers zonde als je weer terugvalt in oude gewoontes. Om die reden staan wij altijd voor je klaar, en zeker na het behalen van je doel! We adviseren je om het eerste jaar maandelijks naar de praktijk te komen zodat wij in deze belangrijke periode jouw stok achter de deur kunnen blijven zijn. Een maandelijkse ‘controle’ of je nog op de goede weg zit, om je vragen en moeilijkheden te bespreken en misschien wel wat extra motivatie te krijgen.

Ik hoef maar een paar kilo’s af te vallen, kan dat ook bij jullie?

Ja zeker. Onze slogan is gezonder, blijer, slanker. En of dat nou gaat om 3-4 kg of wat meer kilo’s. Wij vinden het belangrijk dat jij weer lekker in je vel zit. De ene persoon heeft wat meer sturing nodig in het huidige eetpatroon en de ander heeft een echte omschakeling nodig. Wat het ook is, het maakt niet uit. Wij zijn er voor om je te helpen.

 

Heb jij nog meer vragen of wil je eens een kennismakingsgesprek inplannen.
Vul dan onderstaand formulier in!

    [/vc_column_text]
    [/vc_column][/mk_page_section]

    Begin te typen en druk op Enter om te zoeken