Courgettini met gerookte zalm
Fase 2A
Ingrediënten voor 2 personen
– 2 courgettes
– 200 gram gerookte zalm
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– een handje rucola
– 50 ml kookroom light
– 1 eetlepel parmezaanse kaas
– 1 eetlepel bieslook
– peper en zout naar smaak
– olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
Maak met behulp van een spiraalsnijder slierten van de courgettes. Zet de even apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan en snipper de ui, bak vervolgens de ui kort aan, pers de knoflook erbij en bak deze ook even mee. Schenk de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.Voeg vervolgens de courgettini toe en roer het door de roomsaus totdat het warm is. Verdeel het over twee borden. Snij de gerookte zalm in dunne plakken en verdeel deze over de twee borden. Maak de borden af met wat bieslook, rucola en Parmezaanse kaas.
Een portie romige courgetti met gerookte zalm bevat:
Calorieën: 367
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 31 gram
Vet: 17,1 gram
Vezels: 3,7 gram