Courgetti met tomaat en geitenkaas
Fase 2B
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 1
Ingrediënten
90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
200 g courgette, geschaafd in linten
100 g cherrytomaten, gehalveerd
1 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 takje tijm, fijngehakt
1 takje basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 el pesto
Zout
Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.
Tip: Om de courgetti te snijden kun je ook een spirelli gebruiken.
Voedingswaarde per portie
516 calorieën
19.6 gram koolhydraten
37.9 gram vet
22.6 gram eiwitten