Courgetti met tomaat en geitenkaas

Fase 2B

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 1

Ingrediënten

90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
200 g courgette, geschaafd in linten
100 g cherrytomaten, gehalveerd
1 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 takje tijm, fijngehakt
1 takje basilicum, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 el pesto
Zout
Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.

Tip: Om de courgetti te snijden kun je ook een spirelli gebruiken.

Voedingswaarde per portie

516 calorieën
19.6 gram koolhydraten
37.9 gram vet
22.6 gram eiwitten

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken