Courgette spinazie soep
Persoonlijk kun je mij altijd blij maken met soep. Ik eet ook het liefst mijn soep tijdens de middagmaaltijd zodat ik op een makkelijke manier mijn portie groenten bij de lunch eet. Deze overheerlijke courgette spinazie soep is dan ook een van mijn favorieten! En door een beetje kerriepoeder hier aan toe te voegen is de soep weer eens anders dan anders en krijgt het een overheerlijke smaak.
Vanaf fase 1A/1B
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el kerriepoeder
- 1 courgette
- 100 g spinazie
- 750 ml groentebouillon
- 1 el roomkaas kruiden light
- 1 el kokosolie
Bereidingswijze
Verhit de kokosolie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de kerrie toe en roer goed door, laat 2 minuutjes meebakken. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg ook de spinazie toe en roer door tot deze geslonken is. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer vervolgens de roomkaas door de soep.