Courgette pasta met pesto en garnalen
Een gezonde variant voor het eten van spaghetti is courgetti. Oftewel, courgette slierten die je eet alsof het spaghetti is. Dit gerecht heeft maar weinig ingrediënten nodig. Dit recept dat we delen is een lekker luchtig recept, maar toch zul je merken dat je behoorlijk vol zit na het eten. Win-win toch! Dit gerecht is geschikt voor Fase 2B van het PowerSlim programma.
Ingrediënten
- 150-200 g garnalen
- 200 g courgette, in slierten (eventueel met behulp van de spiraalsnijder)
- 100 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el pesto
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Breng een liter water aan de kook in de waterkoker. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak circa 5 minuten totdat de garnalen roze kleuren en niet meer doorschijnend zijn. Bak de laatste minuut de gehalveerde kerstomaatjes mee. Breng op smaak met peper en zout. Doe de courgette slierten in een vergiet en giet het kokende water eroverheen. Meng de pesto door de slierten en verdeel over een diep bord. Verdeel de garnalen en de kerstomaatjes eroverheen.
